
Grillede, berusede reker i taco
oppskrift på grillede drunken shrimp tacos, perfekte for sommermåltidet. smakfulle, enkle å lage og full av smak.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer hvit tequila
- 2. 1 teskje malt spisskummen
- 3. 1 teskje paprika
- 4. En klype cayennepepper
- 5. 2 hvitløksfedd, finhakket
- 6. 1 lime, saftet, pluss 2 limebåter
- 7. Rapsolje
- 8. 32 mellomstore reker, skrelte og renset
- 9. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 10. 1/4 kopp hakket frisk koriander
- 11. 1 kopp majones
- 12. 1/2 kopp meksikansk crème
- 13. 2 teskjeer limejuice
- 14. 1 teskje lys agave
- 15. 1 chipotlepepper, finhakket, pluss 1 spiseskje chipotle i adobosaus (tilsett mer hvis du liker det sterkt)
- 16. Kosher-salt
- 17. Nonstick spray til matlaging
- 18. 16 mais tortillas
- 19. 1 kopp finrevet Parmesanost
- 20. 2 tomater, hakket
- 21. 3 kopper revet isbergsalat
- 22. Cotija-ost
- 23. Limebåter
- 24. Hakket frisk koriander
Fremgangsmåte
- 11. For rekerne: Bløtlegg 8 bambuspinner i vann, hvis du skal grille over åpen flamme (eller bruk metallspyd).
- 22. Begynn med å lage en rask marinade. I en stor blandebolle, kombiner tequila, spisskummen, paprika, cayenne, hvitløk, limesaft og litt canola-olje. Tilsett rekene og vend godt slik at de blir dekket. Strø over salt og pepper. Ta spydet og tre 4 reker per spyd.
- 33. Varm opp en grill, grillpanne eller flat takplate. Legg rekespydene på grillen og kok til de er rosa, godt merket og pent karamellisert, ca. 40 til 50 sekunder. Ta dem av grillen og legg dem på et stort fat. Tilsett koriander og avslutt med å presse limebåtene over (mens rekene er varme, vil de absorbere lime-smaken).
- 44. For den krydrede rosa majonesen: Bland majones, mexicansk crema, limesaft, agave, chipotle og adobosaus samt litt salt i en blandebolle. Sett i kjøleskapet til servering.
- 55. Til tacosen: Ta en stor non-stick stekepanne (eller på en flat grill) og spray lett med non-stick-kokkespray. Varm opp en tortilla i ca. 30 sekunder på hver side, og dryss deretter litt parmesan på den ene siden. Varm opp til den er gjennomvarm, og snu den slik at osten er ned. La osten smelte og bli gyllen i ca. 15 sekunder, før du tar den av pannen. Gjenta med resten av tortillasene.
- 66. For å montere: Plasser en spyd med reker på en dobbelt tortilla (ostsiden opp) og fjern spydet slik at rekene ligger i en rad. Topp med hakket tomat, iceberg, Cotija-ost, krydret rosa majones, lime og koriander. Server med bønner.