
Kikertkarri med ris
oppskrift på chickpea curry med ris. enkel, rask og smakfull vegetarrett perfekt for hverdagen. prøv denne deilige retten i dag!
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 kopper basmatiris
- 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
- 3. 1 stor løk, hakket
- 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 5. 2 teskjeer karrypulver
- 6. 2 hvitløksfedd, hakket
- 7. 1 kopp grønnsaksbuljong
- 8. To bokser á 425 gram kikerter, drenert og skylt
- 9. Én boks á 385 gram kokosmelk
- 10. 1 til 2 spiseskjeer honning
- 11. 1 til 2 spiseskjeer srirachasaus
- 12. Naanbrød, til servering
- 13. Hakket fersk koriander, til pynt
Fremgangsmåte
- 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 22. Kok basmatiris etter pakkens anvisninger.
- 33. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne over middels-lav varme. Tilsett løken, krydre med salt og pepper, og kok til løken er mørkbrun og karamellisert, ca. 10 minutter. Rør inn karripulver og hvitløk, og kok i 30 sekunder. Hell i grønnsaksbuljong og rør for å skrape opp alle de brune bitene i pannen. Tilsett kikerter, kokosmelk, honning og en skvett sriracha. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til og juster krydderet etter behov.
- 44. Varm naanbrødet i mikrobølgeovnen. Server curryen over risen med det varme naanbrødet. Pynt med koriander.