Kikertkarri med ris

Kikertkarri med ris

oppskrift på chickpea curry med ris. enkel, rask og smakfull vegetarrett perfekt for hverdagen. prøv denne deilige retten i dag!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 kopper basmatiris
  • 2. 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 3. 1 stor løk, hakket
  • 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 5. 2 teskjeer karrypulver
  • 6. 2 hvitløksfedd, hakket
  • 7. 1 kopp grønnsaksbuljong
  • 8. To bokser á 425 gram kikerter, drenert og skylt
  • 9. Én boks á 385 gram kokosmelk
  • 10. 1 til 2 spiseskjeer honning
  • 11. 1 til 2 spiseskjeer srirachasaus
  • 12. Naanbrød, til servering
  • 13. Hakket fersk koriander, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 11. Se hvordan du lager denne oppskriften.
  2. 22. Kok basmatiris etter pakkens anvisninger.
  3. 33. Varm opp oljen i en middels stor stekepanne over middels-lav varme. Tilsett løken, krydre med salt og pepper, og kok til løken er mørkbrun og karamellisert, ca. 10 minutter. Rør inn karripulver og hvitløk, og kok i 30 sekunder. Hell i grønnsaksbuljong og rør for å skrape opp alle de brune bitene i pannen. Tilsett kikerter, kokosmelk, honning og en skvett sriracha. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 10 minutter. Smak til og juster krydderet etter behov.
  4. 44. Varm naanbrødet i mikrobølgeovnen. Server curryen over risen med det varme naanbrødet. Pynt med koriander.