
Krydret vegetarisk chili
oppskrift på en smakfull og krydret vegetarisk chili. perfekt for en mettende og sunn middag for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 2. 1 stor løk, hakket
- 3. 2 store paprikaer (1 grønn, 1 rød), hakket
- 4. 3 mellomstore gulrøtter, finhakket
- 5. Kosher-salt
- 6. 6 hvitløksfedd, finhakket
- 7. 3 spiseskjeer chilipulver
- 8. 1 spiseskje malt spisskummen
- 9. 2 teskjeer malt koriander
- 10. 2 teskjeer tørket oregano
- 11. 1/2 til 1 chipotle-chili i adobosaus, hakket
- 12. 1 spiseskje tomatpuré
- 13. 2 mais tortillas, revet i biter
- 14. 1/2 kopp brygget kaffe
- 15. 1 boks på 28 gram hele plommetomater, knust for hånd
- 16. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
- 17. 2 bokser på 15 gram pintobønner, drenert og skylt
- 18. 1/2 hode blomkål
- 19. 1/2 kopp finhakket fersk koriander, pluss revne blader til pynt (valgfritt)
- 20. Revet lett ost med redusert fett, skivede vårløk og/eller naturell lavfett gresk yoghurt, til pynt (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp olivenoljen i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk, paprika, gulrøtter og 1/2 teskje salt; kok, rør jevnlig, til gulrøttene begynner å bli møre, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett chilipulver, spisskummen, koriander, oregano, chipotle, tomatpuré og tortillachips, og kok under omrøring til tomatpuréen er mursteinsrød, ca. 4 minutter (tilsett en skvett vann hvis blandingen begynner å sette seg fast). Tilsett kaffen og la det småkoke til det nesten er helt redusert, ca. 30 sekunder. Rør inn tomatene, kakaopulveret, bønnene og 2 1/2 kopper vann, og la det småkoke på lav varme. Kok, rør av og til, til chilien tykner litt, ca. 1 time og 30 minutter.
- 22. I mellomtiden, fjern de store stilkene fra blomkålen og riv blomkålen grovt på et rivjern. Omtrent 10 minutter før chilien er ferdig, rør inn den revne blomkålen. La det koke i 10 minutter, og fjern deretter fra varmen. Rør inn hakket koriander og smak til med salt. Tilsett litt vann hvis chilien er for tykk. Server i boller og topp med ønsket tilbehør.
- 33. Fotografert av Con Poulos