Hello Fresh Mobile Banner
Krydret vegetarisk chili

Krydret vegetarisk chili

oppskrift på en smakfull og krydret vegetarisk chili. perfekt for en mettende og sunn middag for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 1 stor løk, hakket
  • 3. 2 store paprikaer (1 grønn, 1 rød), hakket
  • 4. 3 mellomstore gulrøtter, finhakket
  • 5. Kosher-salt
  • 6. 6 hvitløksfedd, finhakket
  • 7. 3 spiseskjeer chilipulver
  • 8. 1 spiseskje malt spisskummen
  • 9. 2 teskjeer malt koriander
  • 10. 2 teskjeer tørket oregano
  • 11. 1/2 til 1 chipotle-chili i adobosaus, hakket
  • 12. 1 spiseskje tomatpuré
  • 13. 2 mais tortillas, revet i biter
  • 14. 1/2 kopp brygget kaffe
  • 15. 1 boks på 28 gram hele plommetomater, knust for hånd
  • 16. 2 spiseskjeer usøtet kakaopulver
  • 17. 2 bokser på 15 gram pintobønner, drenert og skylt
  • 18. 1/2 hode blomkål
  • 19. 1/2 kopp finhakket fersk koriander, pluss revne blader til pynt (valgfritt)
  • 20. Revet lett ost med redusert fett, skivede vårløk og/eller naturell lavfett gresk yoghurt, til pynt (valgfritt)

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor kjele eller en nederlandsk ovn over middels høy varme. Tilsett løk, paprika, gulrøtter og 1/2 teskje salt; kok, rør jevnlig, til gulrøttene begynner å bli møre, ca. 8 minutter. Tilsett hvitløk og kok i ytterligere 2 minutter. Tilsett chilipulver, spisskummen, koriander, oregano, chipotle, tomatpuré og tortillachips, og kok under omrøring til tomatpuréen er mursteinsrød, ca. 4 minutter (tilsett en skvett vann hvis blandingen begynner å sette seg fast). Tilsett kaffen og la det småkoke til det nesten er helt redusert, ca. 30 sekunder. Rør inn tomatene, kakaopulveret, bønnene og 2 1/2 kopper vann, og la det småkoke på lav varme. Kok, rør av og til, til chilien tykner litt, ca. 1 time og 30 minutter.
  2. 22. I mellomtiden, fjern de store stilkene fra blomkålen og riv blomkålen grovt på et rivjern. Omtrent 10 minutter før chilien er ferdig, rør inn den revne blomkålen. La det koke i 10 minutter, og fjern deretter fra varmen. Rør inn hakket koriander og smak til med salt. Tilsett litt vann hvis chilien er for tykk. Server i boller og topp med ønsket tilbehør.
  3. 33. Fotografert av Con Poulos