Paella
Lær hvordan du lager en smakfull og autentisk paella med vår enkle oppskrift. Perfekt for middagsgjester og spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 5 (113 gram) pølser av italiensk type, ferdigkokte og delt i 2,5 cm biter
- 5 (113 gram) milde italienske pølser, ferdigkokte og delt i 2,5 cm biter
- 15 rå kyllingfileter eller strimler
- 900 gram store reker, skrelte og renset
- 1 løk, hakket
- 1 grønn paprika, frø fjernet og skåret i strimler
- 1 stor stilk selleri med blader, finhakket
- 2 fedd hvitløk, finhakket (valgfritt)
- 2 kopper uskadet langkornet ris
- 2 bokser á 410 gram hermetiske tomater med juice, juicen beholdes
- 2 laurbærblad
- 2 teskjeer salt
- 1 teskje tørket oregano
- 3/4 teskje malt gurkemeie
- 3 1/2 kopper kyllingbuljong
Fremgangsmåte
- 1Varm opp en wok over middels høy varme. Stek hot og mild italiensk pølse i wokken til den er brun på alle sider. Ta ut pølsen, og stek kyllingstrimlene i pølsesjyen til de er gjennomstekte og har fått farge. Ta ut kyllingen, og sautér løk, grønn paprika, selleri og hvitløk i 5 minutter, eller til de er møre.
- 2Rør inn den ukokte risen, tomatene, laurbærbladene, salt, oregano og gurkemeie. Kok opp og rør i 1 minutt, deretter bland inn den reserverte tomatjuicen og kyllingkraften. Tilsett kyllingbitene, dekk til og la det småkoke i ca. 20 minutter.
- 3Tilsett pølsen i blandingen, og la det småkoke i ytterligere 15 minutter. Rør inn reken, dekk til og kok i 5 til 10 minutter til, eller til rekene er gjennomkokte.