Spaghetti med hummer og blåskjell

Spaghetti med hummer og blåskjell

oppskrift på spaghetti med hummer og blåskjell, perfekt for en lekker sjømatmiddag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1 kopp tørr hvitvin
  • 1 kopp vann
  • 2 levende hummer (ca. 680 gram hver)
  • 900 gram spaghetti
  • 6 kopper krydret tomatsaus (oppskrift følger)
  • 450 gram blåskjell (helst oppdrettede), vasket godt og med skjegglene fjernet
  • 2 spiseskjeer finhakket fersk persille (vask og tørk før hakking)
  • 3 hvitløksfedd, finhakket
  • 3 spiseskjeer olivenolje
  • 1 stor løk, finhakket
  • 1/2 teskje tørkede rød pepperflak
  • 2 bokser (ca. 800–900 gram) med hermetiske tomater, inkludert juice, most i en blender i to omganger
  • 1/2 teskje tørket timian, smuldret

Fremgangsmåte

  1. 1I en stor kjele kok opp vin og vann. Tilsett hummerne og kok under lokk i 3 minutter (de vil være delvis kokte). Overfør hummerne med tang til en stor bolle, og kok kokevæsken til den er redusert til omtrent 1/2 kopp.
  2. 2Knekke klørne av hummerne, og med den flate siden av en tung kniv knekke klørne på den ene siden. Kutt av halen og del hver hale i fire biter på tvers, og kutt gjennom skallet og fjern den mørke tarmvenen. Del kroppsdeler i to, og fjern hodeposene. Sett til side tomalley og eventuelt rogn hvis ønskelig. Hummerne kan forberedes opp til dette punktet 4 timer i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  3. 3I en seks-liters kjele kok opp 5 liter saltet vann til spaghetti.
  4. 4I en fem-liters kjele varm opp tomatsaus, hummerkokekraft, og eventuelt tomalley og rogn, til det småkoker under vispning. Tilsett klørne og kroppene, og la det småkoke under lokk i 5 minutter, eller til hummerkjøttet er gjennomkokt. Overfør klørne med tang til en stor bolle og hold varme, dekket.
  5. 5Tilsett halebitene i sausen og la det småkoke under lokk i 3 til 4 minutter, eller til de er gjennomkokte. Overfør halebitene til en bolle og hold varme, dekket. Fjern og kast hummerkroppene.
  6. 6Tilsett blåskjell i sausen og la det småkoke under lokk i 3 til 8 minutter, og sjekk hver minutt eller så. Overfør de åpne blåskjellene med tang til en bolle. Hold blåskjellene varme, dekket (kast eventuelle blåskjell som ikke har åpnet seg etter 8 minutter). Krydre sausen med salt og pepper, og hold den varm, dekket.
  7. 7Mens sjømatkoking pågår, kok spaghetti i kokende vann til den er al dente, og sil av i en sil. Tilsett spaghetti, hummer og blåskjell i sausen, og varm opp over moderat varme til det er gjennomvarmt, rør og vend godt slik at spaghetti er godt dekket av sausen.
  8. 8I en tung, fem-liters kjele varm opp hvitløk i olje over moderat varme, rør til det blir gyllent, og tilsett løk og rød pepperflak. La det småkoke under omrøring til løken er myk, og tilsett tomatpuré, timian, salt og pepper etter smak. La sausen småkoke, rør av og til, i 35 minutter eller til den har tyknet litt. Sausen kan lages 3 dager i forveien og oppbevares kjølig, dekket.
  9. 9Gir: 6 kopper