Deconstruert ovnsbakt tomatgrøt med reker, servert med sauterte baby-sennepsblader og baconconfit

Deconstruert ovnsbakt tomatgrøt med reker, servert med sauterte baby-sennepsblader og baconconfit

oppskrift på dekonstruert tomatgrits med reker, sauterte baby mustard greens og bacon confit. en smakfull og sofistikert rett perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1. Bacon Confit:
  • 2. 900 gram tykk skive bacon, skåret i lardons, uten svor
  • 3. 1 ½ teskje malt kanel
  • 4. 1 ½ teskje malt nellik
  • 5. 1 teskje nykvernet svart pepper
  • 6. 1 teskje tørket timian, malt
  • 7. 115 gram baconfett, skåret i biter
  • 8. Modnet sherryeddik
  • 9. Finhakket frisk flatbladpersille, til pynt
  • 10. Roasted Tomatoes:
  • 11. 3 spiseskjeer olivenolje
  • 12. 2 teskjeer finhakket frisk timian
  • 13. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • 14. 2 kopper cherrytomater
  • 15. En klype sukker
  • 16. Cheese Grits:
  • 17. 2 kopper melk
  • 18. 2 kopper maismel (gult, steinmalt)
  • 19. 1 ½ kopper revet modnet hvit Cheddar
  • 20. ½ kopp ferskrevet Pecorino-Romano
  • 21. Varmt vann for å tynne ut gritsene, om nødvendig
  • 22. Sauteed Baby Mustard Greens:
  • 23. 2 spiseskjeer usaltet smør
  • 24. En klype rød pepperflak
  • 25. 1 hvitløksfedd, tynne skiver
  • 26. 450 gram baby sennepsblader, vasket
  • 27. Shrimp:
  • 28. 2 spiseskjeer olivenolje
  • 29. 16 store reker (størrelse 15 og under), skrellet og renset, med hale på

Fremgangsmåte

  1. 11. For bacon confit: Tørk baconen med kjøkkenpapir og legg den i en liten stekeform. Bland kanel, nellik, pepper og timian i en liten bolle. Gni baconen inn i krydderblandingen. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 8 timer og opptil 12 timer.
  2. 22. Smelt baconfettet i en middels stor kjele over middels-lav varme. Tilsett baconen og kok sakte til den er gyldenbrun og sprø på den ene siden, ca. 10 minutter. Snu baconen og øk varmen til middels-høy. Kok baconen til den er sprø, ca. 10 minutter til. Ta den opp med en hullsleiv og legg den i en bolle, drypp med en skvett eddik og pynt med persille. Sett til side baconfettet til bruk i sennepsgrønnsakene.
  3. 33. For de ovnsbakte tomatene: Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Bland sammen olje, timian og litt salt og pepper. Legg tomatene i en ildfast form og drypp over olje-blandingen. Strø deretter over sukkeret. Stek tomatene til de er helt myke og begynner å krølle seg, ca. 30–40 minutter.
  4. 44. For ostegrytene: Kok opp 6 kopper vann og melken i en middels stor kjele, og smak til med salt og pepper. Rør inn grynene under omrøring og kok opp igjen. Skru ned varmen til middels og kok under konstant omrøring. Kok til blandingen er tykk og mør, ca. 30 minutter, og tilsett mer vann om nødvendig. Rør inn Cheddar og Pecorino Romano til det er godt blandet. Smak til med litt salt og pepper. Dekk til og hold varm til servering.
  5. 55. For de sauterte baby-mustardgrønnsakene: Varm opp smør og 2 ss av det reserverte baconfettet i en stor sautépanne over middels varme. Tilsett rød pepperflak og hvitløk, og kok til hvitløken er myk, ca. 1 minutt. Tilsett mustard greens og smak til med salt og pepper. Vend lett for å dekke grønnsakene med fettet. Tilsett en skvett vann og kok til grønnsakene akkurat begynner å visne, ca. 2 minutter.
  6. 66. For reken: Varm opp oljen i en stor sautépanne over høy varme til den begynner å glitre. Tilsett 8–10 reker, og krydre med salt og pepper. Kok til de er godt stekt og sprø, men akkurat gjennomkokte, ca. 2 minutter på hver side. Gjenta med resten av rekene.
  7. 77. På et serveringsfat eller individuelle tallerkener: Fordel og jevn ut en haug med varme gryn (hvis de har blitt for stive, tynn dem ut litt ved å vispe inn varm vann over lav varme). Legg tomatene oppå, deretter grønnsakene og baconet. Topp med rekene.