
Sopp- og løkgrateng
oppskrift på sopp og løk gratinering. enkel å lage, perfekt som forrett eller tilbehør. smakfull og kremet rett med ost og urter.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 pund sopp, skivet tynt
- 1/2 stang (1/4 kopp) usaltet smør
- 1/4 kopp hvetemel
- 2 store løk (ca. 1 3/4 pund), skivet veldig tynt
- 6 spiseskjeer kremfløte
- 1 kopp revet Gruyère
- 1/4 kopp ferske, finmalte brødsmuler
Fremgangsmåte
- 1I en stekepanne kok mushroomene i 2 1/2 spiseskjeer smør over moderat lav varme, under omrøring, til de er myke og mesteparten av væsken de avgir har fordampet. Rør inn melet og kok blandingen, under omrøring, i 3 minutter. I hver av seks gratinformer med 1 1/2 kopp kapasitet lag løk, det resterende smøret, kuttet i biter, mushroomblandingen, og salt og pepper etter smak, begynne og avslutte med et lag løk, og hell 1 spiseskje av fløten over toppen av hver gratin. I en liten bolle blander du godt Gruyère og brødsmuler, og strør blandingen over fløten. (Alternativt kan gratinen, lagvis på samme måte, tilberedes i en stor gratinform på 2 liter.) Stek gratinene midt i en forvarmet ovn på 160°C i 50 minutter til 1 time, eller til løken er mør og toppene er gylne. Gratinen kan forberedes 3 timer i forveien, oppbevares dekket og avkjølt, og varmes opp igjen i en forvarmet ovn på 200°C i 5 minutter, eller til den er gjennomvarm.
- 2I en stekepanne kok mushroomene i 2 1/2 spiseskjeer smør over moderat lav varme, under omrøring, til de er myke og mesteparten av væsken de avgir har fordampet. Rør inn melet og kok blandingen, under omrøring, i 3 minutter.
- 3I hver av seks gratinformer med 1 1/2 kopp kapasitet lag løk, det resterende smøret, kuttet i biter, mushroomblandingen, og salt og pepper etter smak, begynne og avslutte med et lag løk, og hell 1 spiseskje av fløten over toppen av hver gratin. I en liten bolle blander du godt Gruyère og brødsmuler, og strør blandingen over fløten. (Alternativt kan gratinen, lagvis på samme måte, tilberedes i en