
Yogurtpanna cotta med ferske plommer
Lag en frisk og kremete yogurt panna cotta med saftige ferske plommer. Perfekt som dessert for sommeren eller helgen.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- Canolaolje
- 2 spiseskjeer vann
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- 2 1/2 teskjeer usmakset gelatin
- 2 1/4 kopper naturell, helmelk yoghurt (helst økologisk)
- 1 3/4 kopper tung kremfløte, delt
- 3/4 kopp sukker
- 6 små modne plommer, tynne skiver
- 1/4 kopp sukker
- 1 spiseskje fersk sitronsaft
- 1 teskje finrevet sitrusskall
- Testkjøkkenets tips: Hvis mulig, snu panna cottaen opp ned på et flatt fat eller en stor tallerken. En serveringsplate med skrånende kanter vil ikke la desserten ligge flatt, og det vil bli vanskeligere å skjære panna cottaen i båter.
Fremgangsmåte
- 1For panna cotta: Lett børst innsiden av en 23 cm rund kakeform med 3,8 cm høye sider med rapsolje. Bland 2 ss vann og sitronsaft i en liten bolle. Strø gelatin over; rør for å blande. La stå til gelatin mykner, ca. 15 minutter. Visp yoghurt og ¾ kopp krem i en stor bolle. Bland 1 kopp krem og sukker i en liten kjele; varm opp til det småkoker over middels varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Tilsett gelatinblandingen i den varme kremen; visp til gelatin er oppløst. Hell krem- og gelatinblandingen i yoghurtblandingen; visp for å blande. Hell blandingen i kakeformen. La den stå uten lokk til den er avkjølt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet til panna cotta er stivnet, minst 8 timer eller over natten. FORBERED: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares i kjøleskapet.
- 2Lett børst innsiden av en 23 cm rund kakeform med 3,8 cm høye sider med rapsolje. Bland 2 ss vann og sitronsaft i en liten bolle. Strø gelatin over; rør for å blande. La stå til gelatin mykner, ca. 15 minutter. Visp yoghurt og ¾ kopp krem i en stor bolle. Bland 1 kopp krem og sukker i en liten kjele; varm opp til det småkoker over middels varme, mens du rører til sukkeret er oppløst. Ta av varmen. Tilsett gelatinblandingen i den varme kremen; visp til gelatin er oppløst. Hell krem- og gelatinblandingen i yoghurtblandingen; visp for å blande. Hell blandingen i kakeformen. La den stå uten lokk til den er avkjølt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet til panna cotta er stivnet, minst 8 timer eller over natten. FORBERED: Kan lages 2 dager i forveien. Oppbevares i kjøleskapet.
- 3For