
Fullkorns middagsruller
oppskrift på sunne og myke fullkornsbrød til middag. perfekt som tilbehør eller som sandwich. enkelt å lage hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 3/4 kopp helmelk
- 3/4 kopp vann
- 1/4 kopp (1/2 stang) usaltet smør, romtemperert
- 3 kopper (eller mer) hvitt fullkornsmel eller vanlig fullkornsmel
- 3/4 kopp instant potetmosflak
- 1/4 kopp fettfri tørrmelkpulver
- 3 spiseskjeer sukker
- 2 1/4 teskjeer hurtighevende tørrgjær (fra to 1/4-unse poser)
- 1 1/4 teskjeer salt
- 1 stort eggeplomme
- 1 stort eggehvite, pisket med 1 spiseskje vann (til pensling)
- 3 til 4 spiseskjeer hurtigkokte havregryn
Fremgangsmåte
- 1Bring 3/4 kopp helmelk og 3/4 kopp vann til småkoking i en liten kjele. Fjern fra varmen. Tilsett smør; rør til det er smeltet. Fest et hurtigtermometer på innsiden av kjelen; la melken avkjøles til termometeret viser 120°F til 130°F. I mellomtiden blander du 3 kopper mel, potetflak, tørrmelkpulver, sukker, gjær og salt i en stor bolle; visp for å blande. Tilsett den varme melken i blandingen. Rør for å blande; bland inn eggeplomme. Elt deigen i bollen til den samler seg (deigen vil være klissete). Vend ut på en melet arbeidsflate og elt til den er veldig glatt, elastisk og ikke lenger klissete, ved å tilsette mer mel med spiseskjeer etter behov, ca. 8 minutter. Legg deigen i en smørt bolle; vend den for å dekke den. Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhåndkle. La den heve på et varmt, trekkfritt sted til den har doblet seg i størrelse, ca. 1 til 1 1/2 time. Smør en 13x9x2 tommer metallbakeform eller en liten bakeplate. Vend ut deigen på en melet arbeidsflate og del den i to. Elt hver del lett til den er glatt. Skjær hver deigdel i 8 like store biter. Rull hver bit til en nesten glatt ball. Plasser deigkulene i 4 rader på langs og 4 på tvers i den forberedte formen, med ca. 3/4 til 1 tomme mellomrom (rullene vil ikke fylle hele formen). Dekk de formede rundstykkene med et kjøkkenhåndkle og la dem heve på et varmt, trekkfritt sted til de nesten har doblet seg i volum og har utvidet seg nok til å berøre hverandre, ca. 1 time og 15 minutter. Plasser risten i midten av ovnen og forvarm til 350°F. Pensle forsiktig rundstykkene med eggehvite