
Linser med bitre grønnsaker
oppskrift på linser med bitre grønnsaker, perfekt for en næringsrik og smakfull hovedrett. enkel å lage og passer til alle sesonger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp tørkede linser, sortert og skylt
- 1 1/2 kopper lavsalt kyllingbuljong
- 1/2 kopp vann
- 1 1/2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
- 1 spiseskje rødvinseddik
- 2 teskjeer fersk sitronsaft
- 1 liten bunt ruccola, grove stilker fjernet, resten vasket og tørket
- 1/2 hode radicchio
- 1 middels stor belgisk endivie
- 2 unser fetaost, smuldret (ca. 1/3 kopp)
Fremgangsmåte
- 1Kok opp linser i buljong og vann i en kjele, dekk til, og la småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil av væsken. Vend linser med olje, eddik og sitronsaft, og la det avkjøle nesten til romtemperatur. Hakk ruccola, radicchio og endivie i 1/4-tommers biter, og tilsett i linseblandingen. Tilsett fetaost, salt og grovmalt svart pepper etter smak, og vend godt sammen.
- 2Kok opp linser i buljong og vann i en kjele, dekk til, og la småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil av væsken. Vend linser med olje, eddik og sitronsaft, og la det avkjøle nesten til romtemperatur.
- 3Hakk ruccola, radicchio og endivie i 1/4-tommers biter, og tilsett i linseblandingen. Tilsett fetaost, salt og grovmalt svart pepper etter smak, og vend godt sammen.