Hello Fresh Mobile Banner
Linser med bitre grønnsaker

Linser med bitre grønnsaker

oppskrift på linser med bitre grønnsaker, perfekt for en næringsrik og smakfull hovedrett. enkel å lage og passer til alle sesonger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 40 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 kopp tørkede linser, sortert og skylt
  • 1 1/2 kopper lavsalt kyllingbuljong
  • 1/2 kopp vann
  • 1 1/2 spiseskje ekstra jomfru olivenolje
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 2 teskjeer fersk sitronsaft
  • 1 liten bunt ruccola, grove stilker fjernet, resten vasket og tørket
  • 1/2 hode radicchio
  • 1 middels stor belgisk endivie
  • 2 unser fetaost, smuldret (ca. 1/3 kopp)

Fremgangsmåte

  1. 1Kok opp linser i buljong og vann i en kjele, dekk til, og la småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil av væsken. Vend linser med olje, eddik og sitronsaft, og la det avkjøle nesten til romtemperatur. Hakk ruccola, radicchio og endivie i 1/4-tommers biter, og tilsett i linseblandingen. Tilsett fetaost, salt og grovmalt svart pepper etter smak, og vend godt sammen.
  2. 2Kok opp linser i buljong og vann i en kjele, dekk til, og la småkoke i 20 minutter, eller til de er møre. Sil av væsken. Vend linser med olje, eddik og sitronsaft, og la det avkjøle nesten til romtemperatur.
  3. 3Hakk ruccola, radicchio og endivie i 1/4-tommers biter, og tilsett i linseblandingen. Tilsett fetaost, salt og grovmalt svart pepper etter smak, og vend godt sammen.