
Yogurtmarinert grillet kylling
Lær hvordan du lager saftig og smakfull grillet kylling marinert i yoghurt. Perfekt for sommergrilling eller hverdagsmiddag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1/2 kopp naturell helmelk yoghurt
- 1/4 kopp eddikbasert hot sauce (for eksempel Crystal)
- 4 finhakkede hvitløksfedd
- 1 spiseskje finhakket fersk oregano
- 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 teskje nykvernet svart pepper
- 1/2 teskje garam masala
- Dai Due's Master Brined Kylling, ryggsøyle fjernet
- Vegetabilsk olje til grilling
Fremgangsmåte
- 1Bland sammen 1/2 kopp naturell, helmelk yoghurt, 1/4 kopp eddikbasert hot sauce (for eksempel Crystal), 4 finhakkede hvitløksfedd, 1 spiseskje finhakket fersk oregano, 2 spiseskjeer olivenolje, 1 teskje nykvernet svart pepper og 1/2 teskje garam masala i en stor, lufttett plastpose. Tilsett 1 Dai Due sin Master Brined Kylling, med ryggraden fjernet, og vend den i posen slik at den dekkes godt. Lukk posen, press ut luften, og la kyllingen marinere i 8–24 timer i kjøleskapet. Forbered grillen på middels varme; børst risten lett med vegetabilsk olje. Ta kyllingen ut av marinaden, tørk av overflødig marinade, og grill den med skinnsiden ned til skinnet er lett forkullet og løsner fra risten uten å rive, ca. 10–15 minutter. Snu kyllingen en kvart om gangen og fortsett å grille til skinnet er pent forkullet og sprøtt, og lårene begynner å bli faste (de skal føles fjærlette når du presser på dem), ca. 15–20 minutter. Vend kyllingen og grill til en øyemålings-termometer som settes inn i den tykkeste delen av låret viser 75°C (165°F), ca. 10–15 minutter. Legg kyllingen på et serveringsfat med skinnsiden opp, og la den hvile i 10 minutter før den skjæres opp.
- 2Bland sammen 1/2 kopp naturell, helmelk yoghurt, 1/4 kopp eddikbasert hot sauce (for eksempel Crystal), 4 finhakkede hvitløksfedd, 1 spiseskje finhakket fersk oregano, 2 spiseskjeer olivenolje, 1 teskje nykvernet svart pepper og 1/2 teskje garam masala i en stor, lufttett plastpose. Tilsett 1 Dai Due sin Master Brined Kylling, med ryggraden fjernet, og vend den i posen