Hello Fresh Mobile Banner
Quinoasalat med grønnkål, pinjekjerner og parmesan

Quinoasalat med grønnkål, pinjekjerner og parmesan

Lær hvordan du lager en smakfull quinoa salat med grønnkål, pinjekjerner og parmesan. En sunn og enkel oppskrift perfekt for sommermåltidet.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje, delt
  • 1 liten løk, finhakket
  • 2 kopper hvit quinoa, skylt
  • 1 1/2 kopper vann
  • 3 kopper hakket grønnkål (ca. 340 gram)
  • 1/3 kopp rødvinseddik
  • 1 teskje Dijon-sennep
  • 1/2 kopp ristet pinjekjerner
  • 1/2 kopp revet Parmesanost (ca. 45 gram)
  • kosher salt og svart pepper
  • N/A

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor kjele, varm opp 1 spiseskje olivenolje over middels varme. Tilsett løken og sautér, rør jevnlig, til den er gjennomsiktig, ca. 5 minutter. Tilsett quinoa og sautér, rør, til den er lett ristet, 2 til 3 minutter. Tilsett vann og grønnkål, rør for å blande. La det småkoke, deretter reduser varmen til lav og la det småkoke under lokk til quinoaen er mør, og vannet er absorbert, 15 til 18 minutter. Overfør blandingen til en stor bolle og la den avkjøle. Rør av og til for å få opp den varmere delen av blandingen fra bunnen.
  2. 2I en liten bolle, visp sammen eddik og sennep til det er jevnt. Tilsett en klype salt og pepper hver. Hell sakte i de resterende 3 spiseskjeene olivenolje, mens du visper kontinuerlig for å emulgere dressingen.
  3. 3Hell dressingen over den avkjølte quinoa-blandingen. Rør inn pinjekjerner og Parmesanost, og smak til med mer salt og pepper etter behov. Dekk til og sett i kjøleskapet i minst 2 til 3 timer. Rør forsiktig før servering for å løsne salaten og bryte opp eventuelle klumper.