
Krydret svarte linser med yoghurt og mynte
oppskrift på smakfulle krydrede svarte linser servert med frisk yoghurt og mynte, perfekt for en lett og næringsrik forrett eller hovedrett.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1/2 teskje korianderfrø, knust
- 1/2 teskje spisskummenfrø, knust
- 1/2 teskje sennepsfrø
- 2 spiseskjeer olivenolje, pluss litt til
- 1 liten løk, finhakket
- 2 hvitløksfedd, finhakket
- 1 kopp svarte belugalinser
- 3 kopper (eller mer) grønnsaksbuljong med lavt natriuminnhold eller kyllingbuljong
- 1 teskje rødvinseddik
- Kosher-salt, nykvernet pepper
- Nykvernet pepper etter smak
- 1 kopp naturell gresk yoghurt
- 1/4 kopp ferske mynteblader, tynne skiver
Fremgangsmåte
- 1Rør koriander, spisskummen, sennepsfrø og 2 spiseskjeer olje i en middels stor kjele over middels høy varme til det begynner å syde, ca. 1 minutt. Tilsett løk og hvitløk; kok, rør ofte, til det akkurat blir mykt, ca. 5 minutter. Tilsett linser og 3 kopper buljong; kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, delvis dekket, og tilsett mer buljong etter behov for å holde linsene dekket, til de er møre, 30–40 minutter. Rør inn eddik; smak til med salt og pepper. Overfør linsene til en stor bolle og topp med yoghurt. Krydre med salt og pepper, drypp over litt olje, og pynt med mynte. FORBEREDT: Linser kan kokes opp til 2 dager i forveien. La dem avkjøle, dekk til og oppbevar i kjøleskap.