
Sjokoladekremkake
Lær hvordan du lager den perfekte sjokoladekake med fudge. En deilig dessert som passer til enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 2 1/2 kopper hvetemel
- 1 1/4 kopper (285 g) granulert sukker
- 3/4 kopp (170 g) mørkebrunt sukker, pakket
- 1 kopp (110 g) kakaopulver av hollandstypen
- 2 1/4 teskjeer natron
- 1 1/2 teskje salt
- 2 1/4 kopper (18 fl oz eller 540 ml) kulturmelk
- 1 kopp (230 g) usaltet smør, romtemperert
- 2 store egg
- 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
- 168 g (6 oz) smeltet, fin kvalitet sjokolade med søt smak
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og dekk to bakeformer på 20x5 cm (8x2 tommer) med bakepapir.
- 2Mål opp alle ingrediensene (unntatt sjokoladen) i en stor bakebolle.
- 3Bland i 30 sekunder på lav hastighet, og skrap jevnlig i bollen.
- 4Bland inn den smeltede sjokoladen og pisk i 3 minutter på høy hastighet, mens du skraper i bollen.
- 5Fordel røren i formene og jevn ut overflaten med en avlang slikkepott.
- 6Stek kakelagene i 45 til 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
- 7Oppbevaring: Pakk kaken godt inn i plastfolie. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker eller i fryseren i opptil 2 måneder.
- 8Avkastning: To kaker på 20 cm (8 tommer).



