Sjokoladekremkake

Sjokoladekremkake

Lær hvordan du lager den perfekte sjokoladekake med fudge. En deilig dessert som passer til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 2 1/2 kopper hvetemel
  • 1 1/4 kopper (285 g) granulert sukker
  • 3/4 kopp (170 g) mørkebrunt sukker, pakket
  • 1 kopp (110 g) kakaopulver av hollandstypen
  • 2 1/4 teskjeer natron
  • 1 1/2 teskje salt
  • 2 1/4 kopper (18 fl oz eller 540 ml) kulturmelk
  • 1 kopp (230 g) usaltet smør, romtemperert
  • 2 store egg
  • 1 1/2 teskjeer ren vaniljeekstrakt
  • 168 g (6 oz) smeltet, fin kvalitet sjokolade med søt smak

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Smør og dekk to bakeformer på 20x5 cm (8x2 tommer) med bakepapir.
  2. 2Mål opp alle ingrediensene (unntatt sjokoladen) i en stor bakebolle.
  3. 3Bland i 30 sekunder på lav hastighet, og skrap jevnlig i bollen.
  4. 4Bland inn den smeltede sjokoladen og pisk i 3 minutter på høy hastighet, mens du skraper i bollen.
  5. 5Fordel røren i formene og jevn ut overflaten med en avlang slikkepott.
  6. 6Stek kakelagene i 45 til 50 minutter, eller til en kakepinne kommer ut ren.
  7. 7Oppbevaring: Pakk kaken godt inn i plastfolie. Den kan oppbevares i kjøleskapet i opptil 2 uker eller i fryseren i opptil 2 måneder.
  8. 8Avkastning: To kaker på 20 cm (8 tommer).