Garbanzo-bønngryte med escarole

Garbanzo-bønngryte med escarole

oppskrift på en smakfull garbanzo bean stew med escarole, perfekt for en næringsrik og mettende middag. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 55 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1/2 teskje olivenolje
  • 1/2 liten løk, hakket
  • 2 fedd hvitløk, finhakket
  • Salt og svart pepper
  • 200 gram kikerter (1/2 boks), drenert
  • 1 kopp kyllingkraft med redusert saltinnhold
  • 2 teskjeer fersk timian, hakket eller 1 teskje tørket
  • 1/4 teskje knust safran
  • 1 kopp tynne skiver av escarole (ca. 1/2 hode)

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en gryte over middels varme. Tilsett løk, hvitløk, salt og pepper etter smak; kok i 5 minutter under omrøring. Tilsett bønner, buljong, 1/4 kopp vann, timian og safran, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke i 20 minutter. Fjern halvparten av gryten med suppe; kjør den glatt i en blender eller matprosessor. Ha puréen tilbake i gryten. (Alternativt kan du bruke en stavmikser og kjøre suppen direkte i gryten til den er jevn.) Tilsett escarole. La det småkoke i 5 minutter til escarolen er mør, og tilsett mer vann hvis suppen er for tykk.