Salsa Roja fra molcajete (rød salsa laget med steinmalt)

Salsa Roja fra molcajete (rød salsa laget med steinmalt)

oppskrift på salsa roja de molcajete, en autentisk meksikansk rød salsa laget med steinmaling. perfekt som forrett eller tilbehør.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 20 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 2 romatomater
  • 2 ferske jalapeños
  • 1 hvitløksfedd, u-skrellet
  • Kosher-salt

Fremgangsmåte

  1. 1På en comal eller i en støpejernsgryte over moderat høy varme, rist tomatene, jalapeñosa og hvitløken tørre. Når hvitløkskallets papirtynne ytre skall begynner å bli brunt, fjern hvitløken fra pannen og skrell den forsiktig, kast skallet. Fortsett å riste tomatene og jalapeñosa til de er myke og svartnet på alle sider. Overfør dem til en tallerken for å avkjøle. Skrell jalapeñosa og fjern stilkene. (Jalapeñosa kan være sterke og etterlate varme på hendene, så bruk hansker eller vær forsiktig når du håndterer dem.) Skrell og fjern kjernen fra tomatene.
  2. 2Plasser jalapeñosa og hvitløken i en molcajete, blender eller food processor, og krydre med salt. Kvern med pestle eller kjør til en jevn pasta dannes. Tilsett tomatene én om gangen, og kjør eller blend til de er helt jevne. Krydre rikelig med salt.
  3. 3På en comal eller i en støpejernsgryte over moderat høy varme, rist tomatene, jalapeñosa og hvitløken tørre. Når hvitløkskallets papirtynne ytre skall begynner å bli brunt, fjern hvitløken fra pannen og skrell den forsiktig, kast skallet. Fortsett å riste tomatene og jalapeñosa til de er myke og svartnet på alle sider. Overfør dem til en tallerken for å avkjøle. Skrell jalapeñosa og fjern stilkene.
  4. 4Plasser jalapeñosa og hvitløken i en molcajete, blender eller food processor, og krydre med salt. Kvern med pestle eller kjør til en jevn pasta dannes. Tilsett tomatene én om gangen, og kjør eller blend til de er helt jevne. Krydre rikelig med salt.