Myke havrekjeks

Myke havrekjeks

Lær hvordan du lager myke og smakfulle havrekaker med denne enkle oppskriften. Perfekt som sunn snacks eller til frokost. Enkel å lage og perfekt for helgen!

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 22 minutter
Porsjoner: 20
bakeverk

Ingredienser

  • 1/4 kopp gule rosiner
  • 1/4 kopp mørke sultanas eller gule rosiner
  • 1/4 kopp tørkede currants
  • 1 1/4 staver (10 spiseskjeer) usaltet smør, romtemperert
  • 1 kopp lett pakket brunt sukker
  • 2 store egg
  • 1 kopp hvetemel
  • 1/2 teskje natron
  • 1/2 teskje malt kanel
  • En stor klype kosher-salt
  • 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 2 kopper havregryn
  • En kjøkkenmaskin med visp eller håndmikser
  • Bakepapir

Fremgangsmåte

  1. 1Bland de tørkede fruktene — rosiner, sultanas og currants — i en bolle, tilsett nok vann til å dekke dem, og la dem trekke i kjøleskapet i minst 5 timer eller over natten. Sil av vannet og kast det. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Kle et stort bakepapirkledd stekebrett med bakepapir. Ha smør og sukker i en bolle til en kjøkkenmaskin utstyrt med eltekrok. (Du kan også bruke en håndholdt elektrisk mikser, hvis du ønsker det.) Bland på høy hastighet til blandingen er lys og luftig, ca. 4 minutter. Rør innimellom ned smør og sukker som klistrer seg til sidene. Knekk i ett egg og pisk i 30 sekunder, tilsett deretter det andre egget og pisk i ytterligere 30 sekunder. Sikt mel, natron, kanel og salt i en middels stor bolle og rør godt. Tilsett dette i eggeblandingen sammen med vaniljeekstraktet, skrap ned sidene av bollen, og bland på middels hastighet til ingrediensene er godt blandet og melet er jevnt fordelt. Rør inn havregryn, rosiner, sultanas og currants, og bland bare til de er jevnt fordelt. Dekk bollen med plastfolie og sett den i kjøleskapet for å avkjøle i minst en time. Bruk hendene til å dele deigen i 16 like store baller (ca. 2 1/2 spiseskjeer hver), og plasser halvparten på det forberedte stekebrettet, med omtrent 5 cm mellomrom. Stek i ca. 20 minutter, og snu på brettet etter ca. 10 minutter, til de er gyldne og faste i kantene, og ikke lenger føles klissete eller seigt når du berører dem med fingeren. La kokiene avkjøle på en rist mens du steker den andre batchen. Nyt kokiene litt varme, når de er som kaker, eller når de har blitt helt avkjølt.
  2. 2Bland rosiner, sultanas og curr