Tacos med svinenakke braisert i chilisaus

Tacos med svinenakke braisert i chilisaus

Lær hvordan du lager smakfulle tacos med chilebraisert svinekjøtt, perfekt for en smakfull middag. Enkel oppskrift med autentiske smaker.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 200 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 4 store tørkede ancho-chili (ca. 21 gram), uten stilk og frø
  • 2 store tørkede chiles de árbol eller japones-chili, uten stilk og frø
  • 2 spiseskjeer sukker
  • 1 spiseskje fersk limejuice
  • 1 5-punds (ca. 2,3 kg) benfri svinebog (Boston butt)
  • Kosher-salt
  • 2 spiseskjeer vegetabilsk olje
  • 1 stor løk, hakket (ca. 2 kopper)
  • 3 store hvitløksfedd, grovhakket
  • 2 laurbærblader
  • 2 teskjeer tørket oregano, helst mexicansk
  • 2 teskjeer malt koriander
  • 2 teskjeer malt spisskummen
  • 1/2 teskje malt allehånde
  • 1 12-unse flaske Negro Modelo eller annet mørkt øl
  • 24 (eller flere) 15 cm mais tortillas
  • 4 reddiker, trimmet og tynne skiver
  • Tomatillo-Serrano-salsa
  • Tomatillo-Chipotle-salsa
  • Sylteagurk-løk
  • Hakket fersk koriander

Fremgangsmåte

  1. 1Legg chiles i en middels stor bolle. Tilsett nok kokende vann til å dekke, og legg en liten tallerken eller bolle oppå chiles for å holde dem under vann. La dem trekke i ca. 30 minutter til de er myke. Sil av chiles, og spar 1 kopp av kokevannet. Forvarm ovnen til 175°C (350°F). Legg chiles, sukker, limesaft og 1/4 kopp av det reserverte kokevannet i en blender. Kjør til en jevn puré, og tilsett mer kokevann etter behov for å få en glatt pasta. Krydre svinekjøttet rikelig med salt og smør pastaen over kjøttet. FORHANDSVARSLIG: Kan gnis inn 1-2 dager i forveien. Dekk til og sett i kjøleskapet. La det komme til romtemperatur før videre tilberedning. Varm opp olje i en stor, tykk gryte på middels varme. Tilsett løk, hvitløk, laurbærblad, oregano, koriander, spisskummen og allehånde. Kok, rør ofte, til løken er myk, ca. 8 minutter. Tilsett øl; kok opp. Legg svinekjøttet i gryten; dekk til og sett i ovnen. La det småkoke, og pensle av og til med stekefettet, til kjøttet er veldig mørt, ca. 2 ½ time. FORHANDSVARSLIG: Kan lages 2 dager i forveien. La det avkjøle litt. La det stå uten lokk til det er kaldt, deretter dekk til og oppbevar i kjøleskapet. Varm opp før servering. Overfør svinekjøttet til et stort serveringsfat. La det avkjøle litt. Hell stekefettet og puréen over kjøttet; dekk til og hold det varmt. (Alternativt kan du rive kjøttet med to gafler og helle stekefettet over.) I mellomtiden, arbeid i porsjoner, varm opp tortillalefser i en stor, tykk stekepanne på lav varme til de er lett ristet, ca. 1 minutt per side.