Blomkål-, hvite bønne- og fetasalat

Blomkål-, hvite bønne- og fetasalat

oppskrift på en frisk og smakfull blomkål, hvite bønner og feta salat, perfekt for en lett lunsj eller forrett i sommermånedene.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1/3 kopp olivenolje
  • 1 teskje finhakket fersk rosmarin
  • 2 spiseskjeer fersk sitronjuice
  • 1 spiseskje rødvinseddik
  • 2 1/2 teskjeer finrevet sitronzest
  • 1 1/2 teskjeer salt
  • 1/2 teskje malt svart pepper
  • 1 middels blomkål, trimmet og delt i små buketter (ca. 3 kopper)
  • 1 boks (425 gram) hvite bønner (som Great Northern eller navybønner), drenert
  • 2 store belgiske endivéhoder, trimmet, delt i to på langs, deretter tynnt skåret på tvers
  • 1 spiseskje hakket fersk gressløk
  • 2 teskjeer hakket fersk persille
  • 1/2 kopp smuldret fetaost (ca. 85 gram)

Fremgangsmåte

  1. 1Bland olje og rosmarin i en liten kjele. Rør over middels varme i omtrent ett minutt, til det begynner å dufte. La det avkjøle. Visp sitronsaft, eddik, sitrusskall, salt og pepper i en liten bolle. Bland blomkål, bønner, endiv, gressløk, persille og rosmarinolje i en middels stor bolle; vend forsiktig. Rør inn osten. Tilsett sitronsaftblandingen og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Smak til med salt og pepper.
  2. 2Bland olje og rosmarin i en liten kjele. Rør over middels varme i omtrent ett minutt, til det begynner å dufte. La det avkjøle.
  3. 3Visp sitronsaft, eddik, sitrusskall, salt og pepper i en liten bolle.
  4. 4Bland blomkål, bønner, endiv, gressløk, persille og rosmarinolje i en middels stor bolle; vend forsiktig. Rør inn osten. Tilsett sitronsaftblandingen og vend godt slik at det blir jevnt fordelt. Smak til med salt og pepper.