
Risotto av nesten hva som helst
oppskriften for risotto av nesten alt er perfekt for å lage en smakfull rett med ingredienser du har hjemme. enkel, rask og allsidig middag for enhver anledning.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 1. 2 spiseskjeer olivenolje
- 1 løk, hakket
- 2 kopper hakket, skrelt fersk gresskar
- 2 kopper arborioris
- 6 kopper kyllingkraft, oppvarmet
- Bladene fra 1 kvist fersk rosmarin
- Noen tørkede porcini-sopper, skylt
- 2 spiseskjeer smør
- 1/4 kopp revet Parmesanost
- Salt
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Varm opp olivenoljen i en stor kjele på høy varme og surr løken til den er myk. Tilsett gresskaret og kok, mens du rører ofte, til det er mykt, ca. 8 minutter. Tilsett risen, og rør med en tresleiv for å sørge for at hvert korn er dekket av olje.
- 2Tilsett 3 kopper av den varme kyllingkraften, rosmarin og porcini-sopp til risen. La det småkoke sakte til det begynner å koke, og skru deretter ned varmen til lav. Etter hvert som kraften blir absorbert, tilsett mer kraft og rør ofte.
- 3Kok risen til den er litt al dente og mesteparten av kraften er absorbert. Risottoen skal være kremete og grøtaktig. Dette tar omtrent 18 minutter. Avslutt med å røre inn smør og parmesanost. Ta av varmen og smak til med salt og pepper før servering.