Hello Fresh Mobile Banner
Tarte au Sucré

Tarte au Sucré

Lær hvordan du lager en deilig tarte au sucré, en klassisk fransk søt dessert. Enkel oppskrift med steg-for-steg veiledning for en perfekt kake.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 50 minutter
Porsjoner: 8
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper hvetemel (all-purpose)
  • 1/4 kopp sukker
  • 2 teskjeer tørrgjær
  • 1 teskje revet sitronskall
  • 1/2 teskje salt
  • 6 spiseskjeer (3/4 av en stang) kaldt usaltet smør, skåret i 1/2-tommers biter
  • 1/4 kopp helmelk
  • 3 store eggeplommer
  • 2 store egg
  • 2/3 kopp piskefløte
  • 2/3 kopp (pakket) mørkbrunt sukker

Fremgangsmåte

  1. 1Smør og mel til en 23 cm (9 tommer) rund springform. Bland mel, 1/4 kopp sukker, gjær, sitronskall og salt i en food processor. Bruk av og på-knappen, tilsett smør og kjør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett melk og 3 eggeplommer. Bruk av og på-knappen, kjør til en myk deig dannes. Med våte fingertupper, trykk deigen utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen, ca. 1 tomme opp. Dekk tett med plastfolie og la heve på et varmt, trekkfritt sted til den er lett og puffet (deigen vil ikke doble i volum), ca. 2 timer. Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Visp sammen 2 egg og fløte i en liten bolle for å blande. Strø 1/3 kopp brunt sukker over bunnen av paien. Hell fløteblandingen over. Strø med resten av sukkeret. Stek til deigen puffes opp og blir gyllen, og fyllet får brune flekker, ca. 25 minutter. Overfør til en rist. Skjær rundt kantene av formen for å løsne paien. Fjern kantene på formen. Avkjøl i 30 minutter. Server varm eller romtemperert.
  2. 2Smør og mel til en 23 cm (9 tommer) rund springform. Bland mel, 1/4 kopp sukker, gjær, sitronskall og salt i en food processor. Bruk av og på-knappen, tilsett smør og kjør til blandingen ligner grovt mel. Tilsett melk og 3 eggeplommer. Bruk av og på-knappen, kjør til en myk deig dannes. Med våte fingertupper, trykk deigen utover bunnen og opp langs sidene av den forberedte formen, ca. 1 tomme opp. Dekk tett med plastfolie og la heve på et varmt, trekkfritt sted til den er lett og puffet (deigen vil ikke doble i volum), ca. 2 timer.
  3. 3Forvarm ovnen til 200°C (400°F). Visp sammen