
irsk kaffe-marengs
Lær hvordan du lager irish coffee meringues – en smakfull og enkel dessert med hint av irsk kaffe. Perfekt for helgen eller festlige anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 7 spiseskjeer sukker
- 3 spiseskjeer (pakket) mørkebrunt sukker
- 1 teskje instant espressopulver eller instant kaffepulver
- 2 store eggehviter
- 1 1/4 kopper kald piskefløte
- 2 spiseskjeer sukker
- 2 spiseskjeer irsk whiskey
- 2 teskjeer instant espressopulver eller instant kaffepulver
- Sjokoladetrekkede kaffebønner (valgfritt)
Fremgangsmåte
- 1For meringues: Forvarm ovnen til 120°C. Legg to tykke bakepapirkledde stekeplater med bakepapir. Rør sammen 3 spiseskjeer sukker, 1 spiseskje brunt sukker og 1 teskje instant espressopulver i en liten bolle for å blande godt. Bruk en håndholdt elektrisk mikser og pisk eggehvitene i en middels stor bolle til det dannes medium-stive topper. Tilsett de resterende 4 spiseskjeene sukker og 2 spiseskjeer mørkebrunt sukker, litt av gangen, og pisk til det dannes stive topper. Vend inn kaffe- og sukkerblandingen i marengsen. Sett klatter av marengs med en spiseskje på de forberedte stekeplatene, og fordel dem jevnt. Bruk en kniv og jevnt ut marengsen til 6–8 cm store sirkler. Stek til marengsen er tørr og lett kan løftes av bakepapiret, ca. 45 minutter. Overfør marengsene til avkjølingsrist og la dem avkjøle helt. (De kan lages to dager i forveien og oppbevares i lufttette beholdere i romtemperatur.)
- 2For fyllet: Pisk 1 kopp kremfløte i en middels stor bolle til medium-faste topper. Tilsett sukker, irsk whiskey og instant espressopulver, og pisk til det dannes faste topper. Plasser en marengs på et fat med den flate siden ned. Skje over en generøs spiseskje med espresso-kremfyll. Legg en annen marengs med den flate siden ned oppå, og trykk forsiktig til fyllet sprer seg ut til kanten. Gjenta med resten av marengsene og fyllet. (Kan lages én time i forveien, dekk med plastfolie og oppbevar i kjøleskapet.) Pisk den resterende 1/4 koppen kremfløte i en liten bolle til faste topper. Legg en liten klatt krem på toppen av hver marengs. Pynt med sjokoladeovertrukne kaffebønner, hvis ønskelig.
- 33




