Portobellobaserte sopp fylt med parmesan- og piskede poteter

Portobellobaserte sopp fylt med parmesan- og piskede poteter

Lær hvordan du lager deilige portobello sopp fylt med kremet parmesan- og piskede poteter. En smakfull forrett for enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 8 unser røde søtpoteter med rødskinn (yam), skrelt og hakket
  • 8 unser hvite poteter med hvit skinn, skrelt og hakket
  • 6 hvitløksfedd, skrelt og hele
  • 1 laurbærblad
  • 4 spiseskjeer ferskrevet parmesanost
  • 2 store egg, pisket for å blande
  • 4 portobellosopp med diameter på 4 til 5 tommer
  • 6 teskjeer olivenolje
  • 1/2 kopp hakket løk
  • 2 spiseskjeer hakket fersk persille
  • 1 teskje hakket fersk rosmarin
  • 2 poser på 6 unser fersk babyspinat

Fremgangsmåte

  1. 1Kok alle potetene, hvitløk og laurbærblad i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er veldig møre, ca. 12 minutter. Sil av vannet; kast laurbærbladet. Sett potetene tilbake i kjelen. Mos dem til en jevn masse; la dem avkjøle litt. Bland inn 3 spiseskjeer ost. Krydre med salt og pepper. Visp inn eggene. Fjern sopphusene og hakk dem fint. Varm opp 2 teskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopphusene og løk; stek i 5 minutter. Rør inn persille og rosmarin. Krydre med salt og pepper. Forvarm ovnen til 200°C. Pensle de runde sidene av soppene med 3 teskjeer olje. Plasser dem på et bakepapirkledd stekebrett, med gillene opp. Stek i 10 minutter. Senk ovnstemperaturen til 175°C. Fordel løkblandingen i sopphusene. Fyll dem med potetblandingen. Strø over 1 spiseskje ost. Stek til det er gjennomvarmt, ca. 25 minutter. Varm opp 1 teskje olje i en stor gryte på middels varme. Tilsett spinat; stek i 2 minutter. Krydre med salt og pepper. Fordel på 4 tallerkener. Topp hver porsjon med en fylt sopp.
  2. 2Kok alle potetene, hvitløken og laurbærbladet i en stor kjele med kokende, saltet vann til de er veldig møre, ca. 12 minutter. Sil av vannet; kast laurbærbladet. Sett potetene tilbake i kjelen. Mos dem til en jevn masse; la dem avkjøle litt. Bland inn 3 spiseskjeer ost. Krydre med salt og pepper. Visp inn eggene.
  3. 3Fjern sopphusene og hakk dem fint. Varm opp 2 teskjeer olje i en stor non-stick stekepanne på middels høy varme. Tilsett sopphusene og løk; stek i 5 minutter. R