Waldorf-kålssalat

Waldorf-kålssalat

lær hvordan du lager en deilig waldorf coleslaw med ferske ingredienser. perfekt som tilbehør til grillmat og sommerfester.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. En hvitkål på 1 ½ pund, kjernet og hakket (ca. 12 kopper)
  • 4 Granny Smith- epler, skåret i julienne-strimler, pluss epleskiver til pynt
  • 4 stilker selleri, skåret i tynne diagonale skiver
  • 1 ½ kopper valnøtter
  • ½ kopp majones
  • ½ kopp naturell yoghurt
  • 1 spiseskje Dijon-sennep
  • 3 spiseskjeer sukker
  • ¼ kopp vegetabilsk olje
  • ¾ teskje salt, eller etter smak
  • ¼ kopp rødvinseddik

Fremgangsmåte

  1. 1I en veldig stor bolle blander du sammen kål, epleskiver, selleri og valnøtter. I en liten bolle visper du sammen majones, yoghurt, sennep, sukker, olje, salt og eddik til dressingen er glatt. Hell dressingen over kålblandingen og vend salaten godt. La den stå i kjøleskapet, dekket, i 2 timer. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og kald. Server salaten toppet med epleskivene.
  2. 2I en veldig stor bolle blander du sammen kål, epleskiver, selleri og valnøtter. I en liten bolle visper du sammen majones, yoghurt, sennep, sukker, olje, salt og eddik til dressingen er glatt. Hell dressingen over kålblandingen og vend salaten godt. La den stå i kjøleskapet, dekket, i 2 timer. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og kald. Server salaten toppet med epleskivene.