
Waldorf-kålssalat
lær hvordan du lager en deilig waldorf coleslaw med ferske ingredienser. perfekt som tilbehør til grillmat og sommerfester.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. En hvitkål på 1 ½ pund, kjernet og hakket (ca. 12 kopper)
- 4 Granny Smith- epler, skåret i julienne-strimler, pluss epleskiver til pynt
- 4 stilker selleri, skåret i tynne diagonale skiver
- 1 ½ kopper valnøtter
- ½ kopp majones
- ½ kopp naturell yoghurt
- 1 spiseskje Dijon-sennep
- 3 spiseskjeer sukker
- ¼ kopp vegetabilsk olje
- ¾ teskje salt, eller etter smak
- ¼ kopp rødvinseddik
Fremgangsmåte
- 1I en veldig stor bolle blander du sammen kål, epleskiver, selleri og valnøtter. I en liten bolle visper du sammen majones, yoghurt, sennep, sukker, olje, salt og eddik til dressingen er glatt. Hell dressingen over kålblandingen og vend salaten godt. La den stå i kjøleskapet, dekket, i 2 timer. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og kald. Server salaten toppet med epleskivene.
- 2I en veldig stor bolle blander du sammen kål, epleskiver, selleri og valnøtter. I en liten bolle visper du sammen majones, yoghurt, sennep, sukker, olje, salt og eddik til dressingen er glatt. Hell dressingen over kålblandingen og vend salaten godt. La den stå i kjøleskapet, dekket, i 2 timer. Salaten kan lages én dag i forveien og oppbevares dekket og kald. Server salaten toppet med epleskivene.