Hello Fresh Mobile Banner
Marinert feta med ovnsbakt sitron

Marinert feta med ovnsbakt sitron

Lær hvordan du lager en smakfull marinated feta med ristede sitroner. Perfekt som forrett eller tilbehør til sommerens måltider.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1 sitron, skivet, frø fjernet
  • 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp olivenolje
  • 225 gram fetaost, skivet i 1/2 tomme tykke skiver
  • 2 tørkede chiles de árbol eller andre tørkede røde chili, lett knust
  • 2 laurbærblader
  • 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
  • Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 200°C. Vend sitronskiver og 2 ss olje på en stekeplate med kant; stek til de er karamelliserte og lett forkullede på noen steder, 10–12 minutter; la dem avkjøle. Bland sitronskiver, fetaost, chili, laurbærblad, sitronsaft og resten av ½ kopp olivenolje i en liten skål; smak til med pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer.
  2. 2Forvarm ovnen til 200°C. Vend sitronskiver og 2 ss olje på en stekeplate med kant; stek til de er karamelliserte og lett forkullede på noen steder, 10–12 minutter; la dem avkjøle.
  3. 3Bland sitronskiver, fetaost, chili, laurbærblad, sitronsaft og resten av ½ kopp olivenolje i en liten skål; smak til med pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer.
  4. 4Kan forberedes på forhånd: Fetaen kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
  5. 5Fetaen kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.