Marinert feta med ovnsbakt sitron
Lær hvordan du lager en smakfull marinated feta med ristede sitroner. Perfekt som forrett eller tilbehør til sommerens måltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1 sitron, skivet, frø fjernet
- 2 spiseskjeer pluss 1/2 kopp olivenolje
- 225 gram fetaost, skivet i 1/2 tomme tykke skiver
- 2 tørkede chiles de árbol eller andre tørkede røde chili, lett knust
- 2 laurbærblader
- 2 spiseskjeer fersk sitronsaft
- Nykvernet svart pepper
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 200°C. Vend sitronskiver og 2 ss olje på en stekeplate med kant; stek til de er karamelliserte og lett forkullede på noen steder, 10–12 minutter; la dem avkjøle. Bland sitronskiver, fetaost, chili, laurbærblad, sitronsaft og resten av ½ kopp olivenolje i en liten skål; smak til med pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer.
- 2Forvarm ovnen til 200°C. Vend sitronskiver og 2 ss olje på en stekeplate med kant; stek til de er karamelliserte og lett forkullede på noen steder, 10–12 minutter; la dem avkjøle.
- 3Bland sitronskiver, fetaost, chili, laurbærblad, sitronsaft og resten av ½ kopp olivenolje i en liten skål; smak til med pepper. Dekk til og sett i kjøleskapet i 12 timer.
- 4Kan forberedes på forhånd: Fetaen kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.
- 5Fetaen kan lages 5 dager i forveien. Dekk til og oppbevar i kjøleskapet.