Kremet spinat med krutonger

Kremet spinat med krutonger

oppskrift på creamed spinach med crispy croutons, perfekt som forrett eller tilbehør. enkel å lage og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 skiver hjemmelaget hvitt brød, skåret i 1/4-tommers terninger
  • 1 1/2 spiseskje usaltet smør, smeltet
  • 900 gram spinat (omtrent 3 buntetter), grove stilker fjernet og bladene vasket godt og avrent
  • 1/4 kopp finhakket sjalottløk eller løk
  • 1 1/2 spiseskje usaltet smør
  • 1 1/2 spiseskje hvetemel
  • 1 kopp melk
  • 3 spiseskje rømme
  • 1/2 teskje nyrevet muskatnøtt
  • 1 til 2 teskjeer fersk sitronjuice

Fremgangsmåte

  1. 1Lag krutongene: Forvarm ovnen til 175°C. I en liten bolle vend brødterningene med smør og salt etter smak, fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til de er gylne.
  2. 2Forvarm ovnen til 175°C. I en liten bolle vend brødterningene med smør og salt etter smak, fordel dem på et bakepapirkledd stekebrett, og stek dem midt i ovnen i 8 til 10 minutter, eller til de er gylne.
  3. 3Lag den kremede spinaten: I en kjele kok spinaten i vannet som klamrer seg til bladene, under lokk, på middels varme, rør en eller to ganger, i 5 til 6 minutter, eller til den er visnet. Skyll den under kaldt vann, og la den renne godt av i en sil. Klem ut overflødig vann med hånden, og mos spinaten i en food processor. I en tykkbunnet kjele koker du sjalottløk i smør på moderat lav varme, rør til den er myk, tilsett mel, og kok opp jevningen under omrøring i 3 minutter. Tilsett melken, visp godt, og kok opp blandingen under stadig omrøring, og la den småkoke i 3 minutter. Rør inn spinatpuréen, rømme, muskatnøtt, sitronsaft, salt og pepper etter smak, og varm den kremede spinaten forsiktig under omrøring til den er gjennomvarm. Server den kremede spinaten med krutonger på toppen.
  4. 4I en kjele kok spinaten i vannet som klamrer seg til bladene, under lokk, på middels varme, rør en eller to ganger, i 5 til 6 minutter, eller til den er visnet. Skyll den under kaldt vann, og la den renne godt av i en sil. Klem ut overflødig vann med hånden, og mos spinaten i en food processor.
  5. 5I en tykkbunnet kjele koker du sjalottløk i smør på moderat lav varme, rør til den