Hårete peanøttsmørkjeks

Hårete peanøttsmørkjeks

oppskrift på deilige og sprø peanøttsmørkjeks som vil imponere alle. enkel å lage og perfekt til enhver anledning.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk

Ingredienser

  • 1. 1 kopp super chunky peanøttsmør
  • 2. 1 kopp (pakket) mørkebrunt sukker
  • 3. 6 spiseskjeer (3/4 stang) usaltet smør, romtemperert
  • 4. 1 stort egg
  • 5. 2 spiseskjeer mørk mais sirup
  • 6. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 7. 1 kopp hvetemel
  • 8. 1/3 kopp gammeldags havregryn
  • 9. 1 teskje natron
  • 10. 3 sjokolade- og peanøtt- eller karamellbarer på 1,8 til 2 unser (som Nutrageous), kuttet i 1/2-tommers terninger

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Legg to store bakeplater med aluminiumsfolie. Bruk en elektrisk mikser og pisk de første seks ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. Rør mel, havregryn og natron i en liten bolle for å blande det, og bland deretter inn i peanøttsmørblandingen. Vend forsiktig inn terningene av godteri. Sett deigen med en skje i hevede spiseskjeer på de forberedte platene (15 per plate), med 3,8 cm mellomrom. Trykk lett på kjeksene med fuktede fingertupper for å flate dem litt. Frys kjeksene på platene i 15 minutter. Stek kjeksene i 10 minutter. Vend platene og stek til de er gylne, omtrent 10 minutter til. La kjeksene avkjøle på platene til de begynner å bli faste, ca. 5 minutter. Bruk en metallspade og flytt kjeksene over på avkjølingsristene, og la dem avkjøle helt.
  2. 22. Forvarm ovnen til 160°C (325°F). Legg to store bakeplater med aluminiumsfolie. Bruk en elektrisk mikser og pisk de første seks ingrediensene i en stor bolle til de er godt blandet. Rør mel, havregryn og natron i en liten bolle for å blande det, og bland deretter inn i peanøttsmørblandingen. Vend forsiktig inn terningene av godteri.
  3. 33. Sett deigen med en skje i hevede spiseskjeer på de forberedte platene (15 per plate), med 3,8 cm mellomrom. Trykk lett på kjeksene med fuktede fingertupper for å flate dem litt. Frys kjeksene på platene i 15 minutter.
  4. 44. Stek kjeksene i 10 minutter. Vend platene og stek til de er gylne, omtrent 10 minutter til. La kjeksene avkjøle på platene til de begynner å bli faste, ca. 5 minutter. Bruk en metallspade og flytt kjeksene