Klassisk sjokolademousse

Klassisk sjokolademousse

Lær å lage en klassisk sjokolademousse med denne enkle oppskriften. Perfekt som dessert til enhver anledning. Rask, enkel og smakfull.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 15 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 3/4 kopp kald kremfløte, delt
  • 4 store eggeplommer
  • 1/4 kopp espresso eller sterk kaffe, romtemperert
  • 1/8 teskje kosher salt
  • 3 spiseskjeer sukker, delt
  • 170 gram semisøt sjokolade (61-72 % kakao), hakket
  • 2 store eggehviter

Fremgangsmåte

  1. 1Pisk 1/2 kopp krem i en middels stor bolle til stive topper dannes; dekk til og sett i kjøleskapet. Bland eggeplommer, espresso, salt og 2 spiseskjeer sukker i en stor metallbolle. Sett over en kjele med lett småkokende vann (ikke la bollen berøre vannet). Kok, mens du visper konstant, til blandingen er lysere i fargen, nesten doblet i volum, og et øyeblikkstermometer som settes inn i blandingen viser 160°F (ca. 71°C), omtrent 1 minutt. Ta bollen av varmen. Tilsett sjokolade; visp til den er smeltet og jevn. La stå, og visp av og til, til romtemperatur. Med en elektrisk mikser, pisk eggehviter i en annen middels stor bolle på middels hastighet til de er skummende. Med mikseren i gang, gradvis tilsett resten av sukkeret. Øk hastigheten til høy og pisk til stive topper dannes. Vend eggehvitene inn i sjokoladen i to omganger; vend inn den piskede kremen bare for å blande. Fordel moussen i seks tekopper eller 4-ounce ramekiner. Sett i kjøleskapet til den er fast, minst 2 timer. FORBEREDT: Moussen kan lages én dag i forveien; dekk til og oppbevar i kjøleskapet. La den stå i romtemperatur i 10 minutter før servering. Før servering, visp resten av 1/4 kopp krem i en liten bolle til myke topper dannes; legg en klatt over moussen.
  2. 2Pisk 1/2 kopp krem i en middels stor bolle til stive topper dannes; dekk til og sett i kjøleskapet.
  3. 3Bland eggeplommer, espresso, salt og 2 spiseskjeer sukker i en stor metallbolle. Sett over en kjele med lett småkokende vann (ikke la bollen berøre vannet). Kok, mens du visper konstant, til blandingen er lysere i fargen, nesten doblet i volum, og et øyeblikkstermometer som settes inn i blandingen viser 160°F