Pasta med reker, tomater og ruccola
oppskrift på en frisk og smakfull pasta med reker, tomater og ruccola. enkel å lage og perfekt for sommermåltider.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 12 unser penne eller annen rørformet pasta
- 3 spiseskjeer olivenolje (helst ekstra jomfru)
- 8 unser store, kokefrie reker, skrelte, rensede og grovhakket
- 2 spiseskjeer hakket fersk basilikum eller 2 teskjeer tørket
- 2 hvitløksfedd, presset
- 1 teskje finhakket fersk marjorem eller 1/2 teskje tørket
- 450 gram tomater, kjernet og delt i båter
- 3 bunt ruccola, stilkene fjernet (ca. 2 kopper godt pakket)
Fremgangsmåte
- 1Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand. I mellomtiden varmer du opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Tilsett reker, basilikum, hvitløk og marjoram, og rør til rekene nesten er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Tilsett tomater og rør i 2 minutter. Hell ut 1/2 kopp av kokevannet fra pastaen og sett til side. Sil av pastaen. Tilsett pasta, ruccola og det reserverte kokevannet i pannen, og vend det forsiktig sammen til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle og server.
- 2Kok pasta i en stor kjele med kokende, saltet vann til den er mør, men fortsatt har litt tyggemotstand.
- 3I mellomtiden varmer du opp olje i en stor non-stick panne over middels varme. Tilsett reker, basilikum, hvitløk og marjoram, og rør til rekene nesten er gjennomkokte, ca. 3 minutter. Tilsett tomater og rør i 2 minutter.
- 4Hell ut 1/2 kopp av kokevannet fra pastaen og sett til side. Sil av pastaen. Tilsett pasta, ruccola og det reserverte kokevannet i pannen, og vend det forsiktig sammen til det er gjennomvarmt, ca. 3 minutter. Krydre med salt og pepper. Overfør til en bolle og server.