
Vegetarfrittata
Lær hvordan du lager en deilig og sunn vegetable frittata. Perfekt for frokost eller lunsj, enkel å lage og full av grønnsaker.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
frokost
Ingredienser
- 1. 2 røde paprika, i terninger
- 2. 2 kopper brokkoli i terninger
- 3. 2 kopper blomkål i terninger
- 4. 12 egg
- 5. Salt og nykvernet svart pepper
- 6. 3 spiseskjeer olivenolje
- 7. 2 kopper løk i terninger
- 8. 2 ½ kopper hakket zucchini
- 9. 2 ½ kopper hakket gul squash
Fremgangsmåte
- 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 22. I en middels stor blandingsbolle, pisk eggene med litt salt og pepper. Varm opp en stor stekepanne på middels varme og tilsett olivenoljen. Når oljen er varm, tilsett løk, zucchini, squash og paprika, og stek til grønnsakene er myke, men ikke brune, ca. 6–7 minutter. Tilsett salt og pepper etter smak, og fjern pannen fra varmen. Tilsett brokkolien og rør om.
- 33. Smør en muffinsform med 12 former og fyll hver form halvfull med grønnsaksblandingen. Hell over de piskede eggene, og fyll hver form til randen. Strø litt blomkål over hver. Stek i ovnen til retten er stivnet i midten, ca. 25–30 minutter. Server umiddelbart.