Hello Fresh Mobile Banner
New England Fish Chowder

New England Fish Chowder

lær hvordan du lager en tradisjonell new england fish chowder med vår enkle oppskrift. perfekt for kalde dager, rask å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 2 unser smakfullt salt pork, skinn fjernet og kuttet i terninger på 1/3 tomme
  • 1 spiseskje usaltet smør
  • 1 middels stor løk (7 unser) kuttet i terninger på 3/4 tomme
  • 3 til 4 kvister fersk sommer-salvie, eller timian, blader fjernet og hakket (1/2 spiseskje)
  • 1 tørket laurbærblad
  • 1 pund Yukon Gold-, Maine-, PEI- eller andre allsidige poteter, skrellet og skåret i skiver på 1/3 tomme
  • 2 1/2 kopper tradisjonell fiskekraft, kyllingkraft eller vann (som siste utvei)
  • Kosher- eller havsalt og nykvernet svart pepper
  • 1 1/2 pund skinnfrie hyse- eller torskefileter, helst over 1 tomme tykke, ben fjernet
  • 3/4 kopp kremfløte (eller opptil 1 kopp hvis ønskelig)
  • 1 spiseskje hakket fersk italiensk persille, til pynt
  • 1 spiseskje finhakket fersk gressløk, til pynt

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp en tung gryte på 2 til 3 liter over lav varme og tilsett den hakkede saltflesken. Når det har frigjort noen spiseskjeer med fett, øk varmen til middels og kok til flesken er sprø og gyllenbrun. Bruk en hullsleiv for å overføre sprøtt flesk til en liten ildfast form, og la fettet bli igjen i gryten. Sett til side til senere bruk.
  2. 2Tilsett smør, løk, salvie eller timian, og laurbærblad i gryten og sautér, rør av og til med en tresleiv, i omtrent 8 minutter, til løken er myk, men ikke har fått farge.
  3. 3Tilsett potetene og kraften. Hvis kraften ikke dekker potetene, tilsett nok vann til å dekke dem. Skru opp varmen og kok opp, dekk til, og kok potetene kraftig i ca. 10 minutter, til de er møre på utsiden, men fortsatt faste i midten. Hvis kraften ikke har tyknet lett, knus noen av potetbitene mot sidene av gryten og kok i 1–2 minutter til for å frigjøre stivelsen. Skru ned varmen til lav og krydre kraftig med salt og pepper (du bør nesten overkrydde suppen på dette stadiet for å unngå å røre for mye når fisken er tilsatt). Legg i fiskefiletene og kok på lav varme i 5 minutter, fjern deretter gryten fra varmen og la suppen hvile i 10 minutter (fisken vil bli ferdig kokt i løpet av denne tiden).
  4. 4Rør forsiktig inn fløten og smak til med salt og pepper. Hvis du ikke skal servere suppen innen en time, la den avkjøle litt, og sett den deretter i kjøleskapet; dekk suppen til etter at den er helt avkjølt. Ellers kan den stå i opptil 1 time i romtemperatur, slik at smakene får tid til å blande seg.
  5. 5Når den er klar til servering, varm opp suppen på lav varme; la den ikke koke. Varm sprøtt flesk