Rye-krustert stripet breiflabb med hummer- og krabbekrem, salsify-puré og Zinfandel-saus

Rye-krustert stripet breiflabb med hummer- og krabbekrem, salsify-puré og Zinfandel-saus

oppskrift på rye crusted striped bass med hummer- og krabbekrem, salsify puré og zinfandel saus. en elegant rett perfekt for spesielle anledninger.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 6 skiver rugbrød, uten skorpe
  • 6 (85 gram) filet av stripet abbor, uten skinn og bein
  • 9 gram hummer- og krabbekjøttmousse, oppskrift følger
  • 2 gram klarnet smør
  • 9 gram salsify-puré, oppskrift følger
  • 6 gram Zinfandel-saus, oppskrift følger
  • 1 eggehvite
  • 4 gram kremfløte
  • 6 gram fersk hummerkjøtt
  • 9 gram jumbo krabbekjøtt, renset
  • 1/4 teskje salt
  • 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
  • 1 spiseskje finhakket fersk estragon
  • 1 pund salsify, skrelt og skåret i biter
  • 1 middels stor potet, skrelt og skåret i biter
  • 1 liter melk
  • Kosher-salt og nykvernet svart pepper
  • Nykvernet muskatnøtt, til smaksetting
  • 1 gram smør
  • Hvit trøffelolje, til å dryppe over
  • 1 kopp Zinfandel
  • 1 kopp portvin
  • 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
  • 2 kvister fersk timian
  • 1 kvist fersk rosmarin
  • 1 teskje knuste pepperkorn
  • 8 gram (2 staver) kaldt smør, skåret i små terninger

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
  2. 2Bruk en kjevle til å kjevle hver skive rugbrød så tynt som mulig.
  3. 3Topp hver porsjon av stripet breiflabb med omtrent 45 gram Lobster Crabmeat Mousse. Plasser i en oljet panne. Dekk med rugbrød. Pensle med klarnet smør. Stek til fisken er gjennomstekt og skorpen er brunet og sprø, ca. 15 til 20 minutter.
  4. 4Server med salsifypuré og Zinfandel-saus.
  5. 5Pisk eggehviten til myke topper. Pisk krem til myke topper, vend sammen. Vend inn hummer og krabbe. Vend inn salt, pepper og estragon. Sett i kjøleskapet til servering.
  6. 6I en stor kjele, kombiner salsify, potet og melk. Tilsett salt etter smak. La det småkoke til det er mørt, ca. 30 til 45 minutter.
  7. 7Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
  8. 8Sil av væsken, og spar den. Legg grønnsakene på et stekebrett og tørk dem i ovnen i ca. 4 til 5 minutter. Press gjennom en mosesil. Bland inn litt av den reserverte melken, om nødvendig, for å lage en jevn puré. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn smør. Drypp over hvit trøffelolje etter smak. Hold varm til servering.
  9. 9I en kjele, kombiner vin, portvin, sjalottløk, urter og pepperkorn. Kok opp og reduser med en tredjedel. Sil av, sett tilbake i kjelen og over svak varme, visp inn smør, litt av gangen. Hold varm.