Rye-krustert stripet breiflabb med hummer- og krabbekrem, salsify-puré og Zinfandel-saus
oppskrift på rye crusted striped bass med hummer- og krabbekrem, salsify puré og zinfandel saus. en elegant rett perfekt for spesielle anledninger.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 75 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 6 skiver rugbrød, uten skorpe
- 6 (85 gram) filet av stripet abbor, uten skinn og bein
- 9 gram hummer- og krabbekjøttmousse, oppskrift følger
- 2 gram klarnet smør
- 9 gram salsify-puré, oppskrift følger
- 6 gram Zinfandel-saus, oppskrift følger
- 1 eggehvite
- 4 gram kremfløte
- 6 gram fersk hummerkjøtt
- 9 gram jumbo krabbekjøtt, renset
- 1/4 teskje salt
- 1/4 teskje nykvernet hvit pepper
- 1 spiseskje finhakket fersk estragon
- 1 pund salsify, skrelt og skåret i biter
- 1 middels stor potet, skrelt og skåret i biter
- 1 liter melk
- Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- Nykvernet muskatnøtt, til smaksetting
- 1 gram smør
- Hvit trøffelolje, til å dryppe over
- 1 kopp Zinfandel
- 1 kopp portvin
- 1/4 kopp finhakkede sjalottløk
- 2 kvister fersk timian
- 1 kvist fersk rosmarin
- 1 teskje knuste pepperkorn
- 8 gram (2 staver) kaldt smør, skåret i små terninger
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 230 grader Celsius.
- 2Bruk en kjevle til å kjevle hver skive rugbrød så tynt som mulig.
- 3Topp hver porsjon av stripet breiflabb med omtrent 45 gram Lobster Crabmeat Mousse. Plasser i en oljet panne. Dekk med rugbrød. Pensle med klarnet smør. Stek til fisken er gjennomstekt og skorpen er brunet og sprø, ca. 15 til 20 minutter.
- 4Server med salsifypuré og Zinfandel-saus.
- 5Pisk eggehviten til myke topper. Pisk krem til myke topper, vend sammen. Vend inn hummer og krabbe. Vend inn salt, pepper og estragon. Sett i kjøleskapet til servering.
- 6I en stor kjele, kombiner salsify, potet og melk. Tilsett salt etter smak. La det småkoke til det er mørt, ca. 30 til 45 minutter.
- 7Forvarm ovnen til 180 grader Celsius.
- 8Sil av væsken, og spar den. Legg grønnsakene på et stekebrett og tørk dem i ovnen i ca. 4 til 5 minutter. Press gjennom en mosesil. Bland inn litt av den reserverte melken, om nødvendig, for å lage en jevn puré. Krydre med salt, pepper og muskatnøtt. Rør inn smør. Drypp over hvit trøffelolje etter smak. Hold varm til servering.
- 9I en kjele, kombiner vin, portvin, sjalottløk, urter og pepperkorn. Kok opp og reduser med en tredjedel. Sil av, sett tilbake i kjelen og over svak varme, visp inn smør, litt av gangen. Hold varm.