Gul paprika-suppe

Gul paprika-suppe

oppskrift på en deilig og kremet yellow pepper soup, perfekt for en lett forrett eller varmende måltid. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 1. 1 ss ekstra jomfru olivenolje
  • 2. 2 store gule paprikaer, stilket, frøet og kuttet i store biter
  • 3. 2 store purre, (bare den hvite delen), delt i to på langs, skåret i tverrsnitt, godt vasket
  • 4. 1 hvitløksfedd, knust
  • 5. 1 ss kosher-salt, pluss ekstra til smaksetting
  • 6. 1/4 ts malt gurkemeie
  • 7. 3 kvister fersk flatbladpersille
  • 8. 3 kvister fersk timian
  • 9. 1 laurbærblad
  • 10. 2 mellomstore russetpoteter, (ca. 450 g), skrelt og delt i biter
  • 11. 4 kopper vann
  • 12. 1 ss tørr hvit vermut
  • 13. Nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Varm opp olivenoljen i en stor kjele på middels lav varme. Tilsett paprika, purre, hvitløk, salt og gurkemeie, og kok, rør av og til, til grønnsakene begynner å mykne, ca. 10 minutter.
  2. 22. Bind persille, timian og laurbærblad sammen med kjøkkenhyssing. Tilsett potet, vann og urtekvist, og kok opp. Skru ned varmen og la det småkoke, uten lokk, til poteten er veldig mør, ca. 20 minutter.
  3. 33. Kast urtekvisten. Mos suppen i små porsjoner i en blender (hold lokket litt på gløtt for å slippe ut damp), eller bruk en stavmikser direkte i kjelen, til den er jevn. Hell tilbake i kjelen og varm opp igjen. Rør inn vermut og smak til med salt og pepper. Server varm.