Den mest sitronaktige sitronkaken gjennom tidene

Den mest sitronaktige sitronkaken gjennom tidene

oppskrift på den mest sitronfylte og deilige sitronkaken som vil imponere alle med sin friske smak og perfekte konsistens.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakverk

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 staver (ca. 170 gram) usaltet smør, romtemperert, pluss 1 spiseskje til smøring av formen
  • 2. 1 spiseskje finrevet sitronskall, pluss 1 kopp fersk sitronsaft, silt (fra omtrent 8 sitroner)
  • 3. 2 kopper sukker
  • 4. 2 kopper hvetemel, siktet (se Kok's Note)
  • 5. 3 spiseskjeer maisstivelse
  • 6. 1/4 teskje fint salt
  • 7. 4 store egg, pluss 2 eggeplommer
  • 8. Melis, til støving
  • 9. 8 gele-sitronbiter, delt i tre deler

Fremgangsmåte

  1. 11. Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Kle en 23x33 cm glassform med aluminiumsfolie, slik at det er 5 cm overheng på to sider. Smør folien og formen med 1 ss smør.
  2. 22. For å lage bunnen, pulsér sitrusskallet sammen med 1/3 kopp sukker i en food processor til sukkeret er gult og sandaktig, ca. 1–2 minutter. Tilsett 1 1/2 kopper mel, smør, maisstivelse og salt, og pulsér til deigen samler seg, ca. 1 minutt. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av den forberedte formen. Stek til bunnen er gyllen rundt kantene og lett gyllen i midten, ca. 30 minutter. Overfør til en avkjølingsrist.
  3. 33. Senk ovnstemperaturen til 150 grader Celsius. For fyllet, visp sammen egg og eggeplommer med resten av sukkeret (1 2/3 kopper) og resten av melet (1/2 kopp) i en bolle til det er glatt. Rør inn sitronjuice.
  4. 44. Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen tilbake i ovnen. Stek til fyllet akkurat har stivnet, ca. 30 minutter.
  5. 55. Avkjøl sitronkakene på en avkjølingsrist i 30 minutter, og sett dem deretter i kjøleskapet uten dekke til de er faste, minst 1 time. Løft kakene ut av formen ved hjelp av folien. Fjern folien og skjær i 24 stykker. Dryss med melis. Plasser et stykke gummisitronsukker på toppen av hver firkant og server.