
Den mest sitronaktige sitronkaken gjennom tidene
oppskrift på den mest sitronfylte og deilige sitronkaken som vil imponere alle med sin friske smak og perfekte konsistens.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 12
bakeverk
Ingredienser
- 1 1/2 staver (ca. 170 gram) usaltet smør, romtemperert, pluss 1 spiseskje til smøring av formen
- 1 spiseskje finrevet sitronskall, pluss 1 kopp fersk sitronsaft, silt (fra omtrent 8 sitroner)
- 2 kopper sukker
- 2 kopper hvetemel, siktet (se Kok's Note)
- 3 spiseskjeer maisstivelse
- 1/4 teskje fint salt
- 4 store egg, pluss 2 eggeplommer
- Melis, til støving
- 8 gele-sitronbiter, delt i tre deler
Fremgangsmåte
- 1Plasser en rist i midten av ovnen og forvarm til 175 grader Celsius. Kle en 23x33 cm glassform med aluminiumsfolie, slik at det er 5 cm overheng på to sider. Smør folien og formen med 1 ss smør.
- 2For å lage bunnen, pulsér sitrusskallet sammen med 1/3 kopp sukker i en food processor til sukkeret er gult og sandaktig, ca. 1–2 minutter. Tilsett 1 1/2 kopper mel, smør, maisstivelse og salt, og pulsér til deigen samler seg, ca. 1 minutt. Trykk deigen jevnt ut i bunnen av den forberedte formen. Stek til bunnen er gyllen rundt kantene og lett gyllen i midten, ca. 30 minutter. Overfør til en avkjølingsrist.
- 3Senk ovnstemperaturen til 150 grader Celsius. For fyllet, visp sammen egg og eggeplommer med resten av sukkeret (1 2/3 kopper) og resten av melet (1/2 kopp) i en bolle til det er glatt. Rør inn sitronjuice.
- 4Hell fyllet over den varme bunnen og sett formen tilbake i ovnen. Stek til fyllet akkurat har stivnet, ca. 30 minutter.
- 5Avkjøl sitronkakene på en avkjølingsrist i 30 minutter, og sett dem deretter i kjøleskapet uten dekke til de er faste, minst 1 time. Løft kakene ut av formen ved hjelp av folien. Fjern folien og skjær i 24 stykker. Dryss med melis. Plasser et stykke gummisitronsukker på toppen av hver firkant og server.


