
Charlottes karameller
Lær hvordan du lager charlottes caramels, en silkemyk karamellsaus som passer perfekt til dessert eller som tilbehør. En enkel oppskrift for alle nivåer.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
Fremgangsmåte
- 11. Spray bunnen og sidene av en 23 x 28 cm stor bakeform med vegetabilsk olje eller gni inn med 1 spiseskje smør. I en liten, tykk kjele, bland krem, kondensert melk og søtet kondensert melk. Sett til side for å varmes opp senere.
- 22. I en stor, tykk kjele, bland mais sirup, sukker, vann og salt. På høy varme, kok opp til sukkeret er oppløst, omtrent 6 til 8 minutter, og børst ned sidene av kjelen med en kakebørste dyppet i vann for å fjerne eventuelle sukkerkrystaller. Stopp røringen, sett inn et sukkertermometer, skru ned varmen til middels og la det koke opp. Kok, uten å røre, til temperaturen når 121°C (hardballstadiet), ca. 45 til 60 minutter.
- 33. I mellomtiden, varm opp krem og melk over lav varme og rør til det er varmt, men ikke kok opp.
- 44. Når sukkeret har nådd 121°C, rør inn den varme kremen og smørbitene. Rør konstant og kok over middels varme til termometeret viser 118°C (fast ballstadiet), ca. 45 til 60 minutter. Rør inn vanilje. Hell umiddelbart over i den forberedte formen uten å skrape ut kjelen. La stå, uten lokk, i romtemperatur i 12 til 24 timer uten å flytte på den. Dette er den vanskeligste delen, for da vil du ha lyst til å spise det!
- 55. For å skjære i karameller, dekk en skjærefjøl eller marmorplate rikelig med vegetabilsk oljespray. Vend karamellen ut av formen opp ned på den oljede overflaten. Skjær i 2,5 cm x 3,8 cm biter med en veldig skarp, tung kniv. Pakk inn i forhåndskuttede voksarklapper, og vreng endene for å forsegle. Hvis du ikke pakker dem inn, vil karamellbitene klebe seg sammen.
- 66. Alternativer: Tilsett nøtter i bunnen av formen og hell karamellen over nøttene. Skjær som bes