Charlottes karameller

Charlottes karameller

Lær hvordan du lager charlottes caramels, en silkemyk karamellsaus som passer perfekt til dessert eller som tilbehør. En enkel oppskrift for alle nivåer.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1. 1 spiseskje smør eller matlagingsspray med vegetabilsk olje
  • 2. 1 kopp kremfløte
  • 3. 1 kopp kondensert melk
  • 4. 1/2 kopp søtet kondensert melk
  • 5. 2 kopper lys mais sirup
  • 6. 2 kopper sukker
  • 7. 1/2 kopp vann
  • 8. 1/2 teskje salt
  • 9. 1 stang (4 unser) usaltet smør, delt i 6 biter
  • 10. 2 teskjeer vaniljeekstrakt
  • 11. Valgfritt: 1/2 til 1 kopp nøtter (valnøtter, peanøtter, mandler), epler

Fremgangsmåte

  1. 11. Spray bunnen og sidene av en 23 x 28 cm stor bakeform med vegetabilsk olje eller gni inn med 1 spiseskje smør. I en liten, tykk kjele, bland krem, kondensert melk og søtet kondensert melk. Sett til side for å varmes opp senere.
  2. 22. I en stor, tykk kjele, bland mais sirup, sukker, vann og salt. På høy varme, kok opp til sukkeret er oppløst, omtrent 6 til 8 minutter, og børst ned sidene av kjelen med en kakebørste dyppet i vann for å fjerne eventuelle sukkerkrystaller. Stopp røringen, sett inn et sukkertermometer, skru ned varmen til middels og la det koke opp. Kok, uten å røre, til temperaturen når 121°C (hardballstadiet), ca. 45 til 60 minutter.
  3. 33. I mellomtiden, varm opp krem og melk over lav varme og rør til det er varmt, men ikke kok opp.
  4. 44. Når sukkeret har nådd 121°C, rør inn den varme kremen og smørbitene. Rør konstant og kok over middels varme til termometeret viser 118°C (fast ballstadiet), ca. 45 til 60 minutter. Rør inn vanilje. Hell umiddelbart over i den forberedte formen uten å skrape ut kjelen. La stå, uten lokk, i romtemperatur i 12 til 24 timer uten å flytte på den. Dette er den vanskeligste delen, for da vil du ha lyst til å spise det!
  5. 55. For å skjære i karameller, dekk en skjærefjøl eller marmorplate rikelig med vegetabilsk oljespray. Vend karamellen ut av formen opp ned på den oljede overflaten. Skjær i 2,5 cm x 3,8 cm biter med en veldig skarp, tung kniv. Pakk inn i forhåndskuttede voksarklapper, og vreng endene for å forsegle. Hvis du ikke pakker dem inn, vil karamellbitene klebe seg sammen.
  6. 66. Alternativer: Tilsett nøtter i bunnen av formen og hell karamellen over nøttene. Skjær som bes