Filetti di Pesce in Padella con Porri e Peperoni
Halibutfiléer sautert med purre og paprika

Filetti di Pesce in Padella con Porri e Peperoni Halibutfiléer sautert med purre og paprika

oppskrift på stekte halibutfiler med purre og rød paprika, enkel å lage i pannen for en smakfull hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 4 mellomstore purre, ca. 340 gram
  • 4 spiseskjeer ekstra jomfru olivenolje
  • Salt etter smak
  • Nykvernet svart pepper
  • 1/2 kopp allsidig mel (nok til å dekke fisken)
  • 900 gram halibut, sjøkreps eller annen delikat, fastfisket filét
  • 1/3 kopp tørr hvitvin

Fremgangsmåte

  1. 1Kutt av rotendene på purre og trim de seige, grønne toppene av bladene. Skjær purrene i omtrent 5 cm lange stykker, og skjær dem deretter i tynne juliennestrimler. Legg de kuttede purrebitene i en stor bolle og dekk med kaldt vann. Hvis de er veldig sandete, fjern dem, kast det skitne vannet og dekk på nytt med friskt vann. Ha 2 spiseskjeer olivenolje og purre i en stor stekepanne eller stekefat som er stor nok til å romme fiskefiletene i ett lag, og sett den på middels lav varme. Tilsett nok vann til å komme omtrent 1,5 cm opp på sidene av pannen, og krydre lett med salt og pepper. Dekk til pannen og kok til purrene er møre, ca. 10 minutter. Mens purrene koker, skrell den røde paprikaen og fjern kjernene og frøene. Skjær den i tynne, langsgående strimler. Tilsett den røde paprikaen i pannen med purrene, øk varmen til middels høy og stek uten lokk til paprikaen er mør, og purrene har fått en lett brunfarge, ca. 10 minutter. Ta grønnsakene ut av pannen og sett til side. Tilsett de resterende 2 spiseskjeene olivenolje i pannen og sett den på middels høy varme. Legg fisken på en tallerken, dekk den jevnt med mel, og rist av overflødig mel. Test oljen i pannen med en dråpe mel for å se om den suser. Når oljen er varm nok, legg all fisken i pannen og stek til begge sider er lett brune. Tilsett hvitvin, krydre fisken med salt og pepper, og legg grønnsakene tilbake i pannen. Senk varmen til middels og dekk til pannen. Kok til fisken lett faller fra hverandre når den prøves med en gaffel eller slikkepott, ca. 5 minutter. Ta fisken ut av pannen, og hvis sausen er for tynn, la den koke inn på høy varme til den dek