Raskt stekte grønne blader med bacon og søt løk

Raskt stekte grønne blader med bacon og søt løk

oppskrift på smakfulle raskt braiserte grønnsaker med sprøtt bacon og søt løk, perfekt som sunn og enkel hovedrett

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1 1/2 pund collard greens, vasket, trimmet og grovhakket
  • 2. 4 unser bacon, skåret i tverrsnitt på ca. 1/2 tomme
  • 3. 3/4 kopp finhakket søt løk
  • 4. 1 1/2 kopper lavsaltet kyllingbuljong
  • 5. Salt og nykvernet svart pepper

Fremgangsmåte

  1. 11. Kok opp en stor kjele med kraftig saltet vann. Når vannet koker, tilsett grønnsakene og kok til de er visne og møre, ca. 5 minutter. Sil av vannet og sett til side.
  2. 22. Legg bacon i en stor stekepanne og stek over middels høy varme, rør av og til, til det er brunt og fettet er utløst, ca. 3 minutter. Tilsett løk og kok til den er myk, ca. 4 minutter. Tilsett grønnsakene og vend godt slik at de dekkes av fett og smak. Hell i buljong – den skal dekke grønnsakene – og la det koke til buljongen er redusert og grønnsakene er veldig møre, ca. 15 minutter. Krydre med salt og nykvernet svart pepper, og server.