
Langtidsbakte honningvinerte pærer
oppskrift på slowbaked honey wine pears – en søt og aromatisk dessert med honning, vin og krydder, perfekt for høst- og vinterkvelder
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 70 minutter
Porsjoner: 4
dessert
Ingredienser
- 1. 4 Bosc-pærer eller åtte små Anjou-pærer
- 2. 1 flaske tørr rødvin
- 3. 1/2 kopp honning
- 4. Pisket krem med smak av sukker og Cognac, til servering, hvis ønskelig
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 120 grader Celsius. Skrell pærene fra topp til bunn, og la stilken sitte igjen. Legg dem i en ovnsfast form med lokk, akkurat stor nok til å romme dem. Kok opp vinen og honningen, dekk pærene med væsken, og sett formen i ovnen. Stek til pærene er veldig møre, omtrent 4 til 5 timer, og snu dem av og til. Ta forsiktig pærene ut med en hullsleiv og legg dem i en serveringsskål. Kok opp væsken raskt til den reduseres til sirup, ca. 20 minutter. Hell sirupen over pærene, og la dem stå i romtemperatur i flere timer, eller dekk til og sett i kjøleskapet til omtrent en time før servering. Server med pisket krem som du har søtet med litt sukker og smakt til med Cognac.