
Eplemos-empanadas
lær hvordan du lager deilige apple sauce empanadas med denne enkle oppskriften. perfekt som dessert eller snacks for hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 8
bakeverk
Ingredienser
- 1 kopp hvetemel, pluss mer til utbaking
- 2 teskjeer sukker
- 1/4 teskje salt
- 6 spiseskjeer smør, kaldt, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 6 unser kremost, kaldt, kuttet i 1/2-tommers terninger
- 1 egg
- 1/4 kopp eplesaus
- Kanel-sukker, til dryssing
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Tilsett melet, sukkeret og saltet i en food processor og puls til det er blandet. Tilsett smøret og kjør til blandingen ligner våt sand. Tilsett kremost og puls til deigen samler seg i store klumper. Legg deigen på en melet overflate og kna forsiktig to eller tre ganger, bare nok til å innarbeide kremosten. Form deigen til en oval skive, legg den i en plastpose og la den avkjøle i 15 til 30 minutter.
- 3Forvarm ovnen til 175 grader Celsius. Kjevle ut deigen til en rektangulær form, ca. 38 x 25 cm. Skjær deigen i 6 firkanter med en skarp kniv, ca. 13 cm hver.
- 4Visp 1 teskje vann og egget i en liten bolle for å lage eggeglans.
- 5Fyll hver deigfirkant med omtrent 2 teskjeer eplesaus. Bruk fingertuppene til å fukte kantene på deigen med litt vann. Brett deigen over for å lage en trekant. Trykk forsiktig langs kantene med fingrene, og forsegl med en gaffel. Pensle toppene av trekantene med eggeglansen. Strø over kanel og sukker på de penslede toppene. Plasser trekantene på et bakepapirkledd stekebrett og stek til de er gyldne, ca. 15 minutter.
- 6Vær forsiktig, fyllet vil være varmt, så la empanadene avkjøle i ca. 15 minutter før servering.