
Wokstekte kamskjell i teriyaki-Tabasco-smørsaus
Lær hvordan du lager deilige wok seared scallops i en smakfull teriyaki tabasco smørsaus. Perfekt for en elegant forrett eller hovedrett på travle dager.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett
Ingredienser
- 1. 1 1/2 staver smør
- 2. Hot pepper-saus (anbefalt: Tabasco)
- 3. 24 store kamskjell
- 4. Kosher-salt og nykvernet svart pepper
- 5. 450 gram sukkererter, trimmet og renset for stilker, deretter blansjert
- 6. 2 røde paprika, i terninger
- 7. Peanøttolje
- 8. Ferdigkjøpt teriyakisaus
Fremgangsmåte
- 11. Varm opp wokken på høy varme. Arbeid i porsjoner, tilsett to spiseskjeer smør og la det smelte. Tilsett en raus skvett hot pepper-saus, eller etter smak. Legg fire kamskjell i den varme smøren og stek begge sider til de er fine og gyldne, omtrent ett minutt per side. Krydre med salt og pepper. Ta kamskjellene ut av wokken og legg dem på en tallerken. Gjenta til alle kamskjellene er stekt.
- 22. Tilsett sukkererter og paprika i wokken, og wok dem i ca. 2–3 minutter til de er lett myke, men fortsatt sprø. Hvis de setter seg fast, kan det være nødvendig å tilsette en liten skvett peanøttolje for å hjelpe. Hell en stor skvett av din favoritt teriyaki-saus i wokken, og legg kamskjellene tilbake i wokken. Gi det hele en siste omrøring og server.