
Søte og sure øyeepler
oppskrift på søt og sur øyeepler – en spennende og fargerik snack som passer perfekt til fest eller som morsom dessert. lett å lage og dekorativ.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1 pund kjøttdeig av storfe
- 1 egg, pisket
- 3/4 kopp usøtet brødsmuler
- Salt og nykvernet svart pepper
- Skivede grønne oliven med pimiento
- Omtrent 2 spiseskjeer smør
- 1/2 kopp aprikosgelé
- 1 kopp chilisaus
Fremgangsmåte
- 1Med en gaffel eller rene hender blander du forsiktig kjøttet, egget, brødsmulene, saltet og pepperet. Form små kuler på omtrent en tomme. Trykk en skive grønn oliven inn i hver kule for å lage "øyne". Smelt smøret i en stor stekepanne og brun kjøttbollene på alle sider. Hell av fettet. I en bolle blander du geléen og chilisausen, og heller det over kjøttbollene. La det småkoke uten lokk i 30 minutter på middels til lav varme, og snu kjøttbollene jevnlig.