
Oppdatert tunfiskgrateng I
Lær hvordan du lager en enkel og smakfull oppdatert tunfiskgrateng. Perfekt for travle hverdager og hele familien.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 store portobellosopp
- Salt og pepper
- En klatt smør
- 1 kopp stekt, sprø og hakket bacon
- 1/2 kopp skivede sjalottløk
- 1 kopp tynne skiver av røde bliss-poteter
- Fersk timian
- 680 gram gulfinntunfisk, i terninger
- 1 kopp skivede og blansjerte grønne bønner
- 1/2 kopp hakket persille
- 1 kopp brødsmuler
- 2 kopper kremfløte
- 3 eggeplommer
- 1/2 kopp knuste potetgull
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Stek soppene i 10 minutter etter å ha krydret dem med salt, pepper og en klatt smør, sett til side.
- 3Kok baconet sammen med skivede sjalottløk til baconet er sprøtt, sett til side.
- 4Legg potetene i bunnen av en ildfast form. Tilsett salt, pepper og timian.
- 5Tilsett den terningkuttede tunfisken.
- 6Legg i bacon, sjalottløk og blancherte grønne bønner.
- 7Tilsett soppen.
- 8Strø over hakket persille og brødsmuler.
- 9Bland kremfløte og eggeplommer godt og hell over retten.
- 10Topp med knuste potetchips.
- 11Stek i 45 minutter.