Oppdatert tunfiskgrateng I

Oppdatert tunfiskgrateng I

Lær hvordan du lager en enkel og smakfull oppdatert tunfiskgrateng. Perfekt for travle hverdager og hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 30 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 2 store portobellosopp
  • 2. Salt og pepper
  • 3. En klatt smør
  • 4. 1 kopp stekt, sprø og hakket bacon
  • 5. 1/2 kopp skivede sjalottløk
  • 6. 1 kopp tynne skiver av røde bliss-poteter
  • 7. Fersk timian
  • 8. 680 gram gulfinntunfisk, i terninger
  • 9. 1 kopp skivede og blansjerte grønne bønner
  • 10. 1/2 kopp hakket persille
  • 11. 1 kopp brødsmuler
  • 12. 2 kopper kremfløte
  • 13. 3 eggeplommer
  • 14. 1/2 kopp knuste potetgull

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
  2. 22. Stek soppene i 10 minutter etter å ha krydret dem med salt, pepper og en klatt smør, sett til side.
  3. 3Kok baconet sammen med skivede sjalottløk til baconet er sprøtt, sett til side.
  4. 4Legg potetene i bunnen av en ildfast form. Tilsett salt, pepper og timian.
  5. 5Tilsett den terningkuttede tunfisken.
  6. 6Legg i bacon, sjalottløk og blancherte grønne bønner.
  7. 7Tilsett soppen.
  8. 8Strø over hakket persille og brødsmuler.
  9. 9Bland kremfløte og eggeplommer godt og hell over retten.
  10. 10Topp med knuste potetchips.
  11. 11Stek i 45 minutter.