
Filet Mignon med senneps- og portvinsaus
oppskrift på filet mignon med en deilig sennep port saus. perfekt for en spesiell anledning eller en luksuriøs middag hjemme.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 spiseskjeer olivenolje
- Fire (5 til 6 unser) indrefiletbiffer (hver ca. 3,8 cm tykk)
- 3 spiseskjeer finhakket sjalottløk
- 1/3 kopp Tawny Port
- 2/3 kopp tørr rødvin
- 1 kopp storfebuljong
- 1 1/2 teskje Dijon-sennep
- 1 spiseskje myknet usaltet smør
- 1 spiseskje hvetemel
Fremgangsmåte
- 1Laget ved å elte sammen 1 spiseskje myknet usaltet smør og 1 spiseskje allsidig mel.
- 2Flatbladede persiljeblader til pynt.
- 3For å tilberede filetene: I en tykk stekepanne, varm opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og brun filetene mignon, som er tørket av og krydret med salt og pepper, i 2 minutter på hver side. Surr filetene mignon, vend dem på begge sider og kantene, i ytterligere 4 til 6 minutter for medium sjeldent kjøtt. Overfør dem til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med folie, mens du lager sausen.
- 4I fettet som er igjen i pannen, kok sjalottløk over moderat lav varme, rør om til den er myk, tilsett portvin og rødvin, og kok blandingen til den er redusert til to tredjedeler.
- 5Tilsett buljongen, kok opp og la den redusere til halvparten, og sil deretter blandingen gjennom en fin sil over en liten kjele.
- 6Rør inn sennepen, kok opp blandingen, og tilsett beurre manié, litt om gangen, mens du visper til sausen er glatt.
- 7La sausen småkoke, rør av og til, i 2 minutter. Rør inn eventuelle saftdråper som har samlet seg på skjærebrettet, og smak til med salt og pepper.
- 8Skjær filetene mignon i 1/4 tommers tykke skiver, fordel skivene på 4 tallerkener, og øs sausen over.