Hello Fresh Mobile Banner
Filet Mignon med senneps- og portvinsaus

Filet Mignon med senneps- og portvinsaus

oppskrift på filet mignon med en deilig sennep port saus. perfekt for en spesiell anledning eller en luksuriøs middag hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 spiseskjeer olivenolje
  • Fire (5 til 6 unser) indrefiletbiffer (hver ca. 3,8 cm tykk)
  • 3 spiseskjeer finhakket sjalottløk
  • 1/3 kopp Tawny Port
  • 2/3 kopp tørr rødvin
  • 1 kopp storfebuljong
  • 1 1/2 teskje Dijon-sennep
  • 1 spiseskje myknet usaltet smør
  • 1 spiseskje hvetemel

Fremgangsmåte

  1. 1Laget ved å elte sammen 1 spiseskje myknet usaltet smør og 1 spiseskje allsidig mel.
  2. 2Flatbladede persiljeblader til pynt.
  3. 3For å tilberede filetene: I en tykk stekepanne, varm opp oljen over moderat høy varme til den er varm, men ikke røykende, og brun filetene mignon, som er tørket av og krydret med salt og pepper, i 2 minutter på hver side. Surr filetene mignon, vend dem på begge sider og kantene, i ytterligere 4 til 6 minutter for medium sjeldent kjøtt. Overfør dem til et skjærebrett og la dem hvile, løst dekket med folie, mens du lager sausen.
  4. 4I fettet som er igjen i pannen, kok sjalottløk over moderat lav varme, rør om til den er myk, tilsett portvin og rødvin, og kok blandingen til den er redusert til to tredjedeler.
  5. 5Tilsett buljongen, kok opp og la den redusere til halvparten, og sil deretter blandingen gjennom en fin sil over en liten kjele.
  6. 6Rør inn sennepen, kok opp blandingen, og tilsett beurre manié, litt om gangen, mens du visper til sausen er glatt.
  7. 7La sausen småkoke, rør av og til, i 2 minutter. Rør inn eventuelle saftdråper som har samlet seg på skjærebrettet, og smak til med salt og pepper.
  8. 8Skjær filetene mignon i 1/4 tommers tykke skiver, fordel skivene på 4 tallerkener, og øs sausen over.