
Eple- og pærecroustade
oppskrift på apple and pear crisp, en smakfull og enkel dessert med epler og pærer. perfekt for høstsesongen, lett å lage og deilig å servere.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 45 minutter
Porsjoner: 6
dessert
Ingredienser
- 2 pund modne Bosc-pærer (4 pærer)
- 2 pund faste Macoun-epler (6 epler)
- 1 teskje revet appelsinskall
- 1 teskje revet sitronskall
- 2 spiseskjeer ferskpresset appelsinsaft
- 2 spiseskjeer ferskpresset sitronsaft
- 1/2 kopp sukker (sukker med granulert struktur)
- 1/4 kopp hvetemel
- 1 teskje malt kanel
- 1/2 teskje malt muskatnøtt
- 1 1/2 kopper hvetemel
- 3/4 kopp sukker
- 3/4 kopp lyst brunt sukker, lett pakket
- 1/2 teskje kosher-salt
- 1 kopp gammeldags havregryn
- 1/2 pund (2 staver) kaldt usaltet smør, i terninger
Fremgangsmåte
- 1Se hvordan du lager denne oppskriften.
- 2Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 3Skrell, kjern ut, og del pærene og eplene i store biter. Legg frukten i en stor bolle og tilsett sitrusskall, saft, sukker, mel, kanel og muskatnøtt. Hell det over i en oval ildfast form på 23 x 30 x 5 cm.
- 4Til toppingen: Bland mel, sukker, salt, havregryn og smør i bollen til en elektrisk mikser utstyrt med flatpisker. Bland på lav hastighet i 1 minutt, til blandingen er i store smuler. Strø jevnt over frukten, slik at den dekkes helt.
- 5Sett den ildfaste formen på et stekebrett og stek i 50 minutter til 1 time, til toppen er gyllenbrun og frukten bobler. Server varm.