Muslinger i marinara-saus

Muslinger i marinara-saus

lær hvordan du lager deilige mussels marinara med friske ingredienser. perfekt for en smakfull forrett eller hovedrett. enkel og rask oppskrift.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 3 spiseskjeer lett olje eller olivenolje
  • 1 liten hvit løk, finhakket
  • 4 store hvitløksfedd, finhakket
  • 1 kopp hvitvin
  • 2 eller 3 bokser hakkede plommetomater (totalt 32 til 48 unser)
  • 1 spiseskje ferske hakkede oregano-blader
  • 1 spiseskje ferske hakkede persilleblader
  • Salt og pepper
  • 1,8 kilo ferske blåskjell, uten skjegg, vasket og renset
  • Pasta som tilbehør eller bruschetta til dipping
  • 1 spiseskje ferske hakkede basilikumblader

Fremgangsmåte

  1. 1Varm opp oljen i en stor stekepanne over middels varme. Tilsett løk og hvitløk og stek til de er kokte. Tilsett vinen og la den redusere til halvparten, deretter tilsett plommetomater, oregano og persille. Legg musklene i pannen og la dem koke i omtrent 10 minutter, til alle musklene er åpne. Overfør musklene til et serveringsfat. (Kast eventuelle muslinger som ikke åpner seg.)
  2. 2Du kan legge litt pasta i midten av tallerkenen, omgitt av musklene, eller ha noen bruschetta for hånden til å dyppe i sausen.
  3. 3Juster krydderet i sausen med salt og pepper etter behov. Vend musklene i sausen og dryss over fersk hakket basilikum rett før servering.