Karamellsaus

Karamellsaus

lær hvordan du lager en deilig karamellsaus med vår enkle oppskrift. perfekt til desserter, iskrem eller som smakstilsetning. rask og enkel å lage hjemme.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
dessert

Ingredienser

  • 1 1/2 kopper sukker
  • 1/2 kopp vann
  • 1 kopp kremfløte

Fremgangsmåte

  1. 1I en middels stor kjele, rør sammen sukker og vann. Kok over middels varme til sukkeret er oppløst. Øk varmen til høy og kok blandingen til den blir gylden ravfarget. (Rør ikke etter at du har økt varmen.) Fjern kjelen fra varmen og rør forsiktig inn noen spiseskjeer med krem. La karamellen boble og avta, og tilsett deretter noen flere spiseskjeer med krem. Til slutt tilsetter du resten av kremen og rører til det er jevnt.
  2. 2Server sausen varm eller kald. Den kan varmes opp igjen i et vannbad.