Hello Fresh Mobile Banner
Sprø kyllingfileter med basilikum- og persillesaus

Sprø kyllingfileter med basilikum- og persillesaus

Lær å lage sprø kyllingkoteletter servert med en frisk basilikum- og persillesaus. En smakfull rett perfekt for en enkel middag.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 2 pund kyllingfileter
  • Salt og pepper
  • 3 til 4 spiseskjeer hvetemel
  • 1 kopp italienske brødsmuler
  • 1/3 til 1/2 kopp revet Parmigiano, et par nevefulle
  • 1 teskje knuste rød pepperflak
  • 2 teskjeer fugleblanding (fuglekyllingkrydder)
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 (85 grams) glass pinjekjerner (pignoli)
  • 1 sitron, finrevet skall
  • 2 egg, pisket
  • Olivenolje, til lett steking
  • 1 kopp basilikumblader, løst pakket
  • 1/2 kopp persilleblader, løst pakket
  • 1/2 sitron, saften
  • Salt og nykvernet svart pepper
  • 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, ca. mål
  • 1 Roma- eller plommetomat, frøet og finhakket, til pynt
  • 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
  • 1 stort hvitløksfedd, finhakket
  • 1 lite løk, finhakket
  • 1 kopp arborioris
  • Salt og pepper
  • 1/2 kopp tørr hvitvin
  • 3 til 4 kopper kyllingkraft, en kvart liters eske, tilgjengelig i suppeavdelingen
  • 1/4 til 1/3 kopp revet Parmigiano, en raus neve
  • 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
  • 1 kopp frosne små erter

Fremgangsmåte

  1. 1Krydre kotelettene med salt og pepper på begge sider, og vend dem lett i mel.
  2. 2Bland de neste sju ingrediensene i en food processor, og pulsér for å hakke krydderne, hvitløk og nøtter, slik at smakene fordeles jevnt i brødsmulene og osteblandingen. Overfør blandingen til en tallerken. Pisk eggene i en skål.
  3. 3Varm opp et tynt lag med olje i en stor stekepanne, akkurat nok til å dekke bunnen, på middels til middels høy varme. Dypp kotelettene i egg, deretter i brødsmulene, og legg dem i den varme oljen. Stek kotelettene i ett lag, i to omganger om nødvendig, i omtrent 3–4 minutter på hver side, til saften renner ut og brødsmulene er jevnt brune.
  4. 4Sett food processor-bollen tilbake på basen, og tilsett basilikum, persille og sitronsaft. Ha i litt salt og pepper. Start maskinen og hell i olje i en tynn stråle til det dannes en løs pasta.
  5. 5Server kyllingkotelettene med en generøs mengde basilikum- og persillesaus over. Pynt med finhakket Roma-tomat. Server Cheesy Risi e Bisi ved siden av.
  6. 6Varm opp en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett ekstra jomfru olivenolje, hvitløk og løk, og sautér under omrøring i 2–3 minutter. Tilsett ris, og krydre med litt salt og pepper. Kok i ytterligere et minutt, deretter tilsett vin og la det absorbere helt, ca. 30 sekunder. Tilsett omtrent 1 kopp kyllingkraft og rør. Skru ned varmen litt til medium. Rør ofte, og fortsett å tilsette en halv kopp væske hver gang væsken er helt absorbert, til risen har en kremet konsistens med litt tyggemotstand, etter ca. 22 minutter.
  7. 7Når risen er kokt til ønsket konsistens, fjern fra varmen og rør inn ost, persille og er