
Sprø kyllingfileter med basilikum- og persillesaus
Lær å lage sprø kyllingkoteletter servert med en frisk basilikum- og persillesaus. En smakfull rett perfekt for en enkel middag.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 35 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett
Ingredienser
- 2 pund kyllingfileter
- Salt og pepper
- 3 til 4 spiseskjeer hvetemel
- 1 kopp italienske brødsmuler
- 1/3 til 1/2 kopp revet Parmigiano, et par nevefulle
- 1 teskje knuste rød pepperflak
- 2 teskjeer fugleblanding (fuglekyllingkrydder)
- 1 hvitløksfedd
- 1 (85 grams) glass pinjekjerner (pignoli)
- 1 sitron, finrevet skall
- 2 egg, pisket
- Olivenolje, til lett steking
- 1 kopp basilikumblader, løst pakket
- 1/2 kopp persilleblader, løst pakket
- 1/2 sitron, saften
- Salt og nykvernet svart pepper
- 1/4 kopp ekstra virgin olivenolje, ca. mål
- 1 Roma- eller plommetomat, frøet og finhakket, til pynt
- 2 spiseskjeer ekstra virgin olivenolje
- 1 stort hvitløksfedd, finhakket
- 1 lite løk, finhakket
- 1 kopp arborioris
- Salt og pepper
- 1/2 kopp tørr hvitvin
- 3 til 4 kopper kyllingkraft, en kvart liters eske, tilgjengelig i suppeavdelingen
- 1/4 til 1/3 kopp revet Parmigiano, en raus neve
- 2 spiseskjeer hakket flatbladpersille
- 1 kopp frosne små erter
Fremgangsmåte
- 1Krydre kotelettene med salt og pepper på begge sider, og vend dem lett i mel.
- 2Bland de neste sju ingrediensene i en food processor, og pulsér for å hakke krydderne, hvitløk og nøtter, slik at smakene fordeles jevnt i brødsmulene og osteblandingen. Overfør blandingen til en tallerken. Pisk eggene i en skål.
- 3Varm opp et tynt lag med olje i en stor stekepanne, akkurat nok til å dekke bunnen, på middels til middels høy varme. Dypp kotelettene i egg, deretter i brødsmulene, og legg dem i den varme oljen. Stek kotelettene i ett lag, i to omganger om nødvendig, i omtrent 3–4 minutter på hver side, til saften renner ut og brødsmulene er jevnt brune.
- 4Sett food processor-bollen tilbake på basen, og tilsett basilikum, persille og sitronsaft. Ha i litt salt og pepper. Start maskinen og hell i olje i en tynn stråle til det dannes en løs pasta.
- 5Server kyllingkotelettene med en generøs mengde basilikum- og persillesaus over. Pynt med finhakket Roma-tomat. Server Cheesy Risi e Bisi ved siden av.
- 6Varm opp en middels stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett ekstra jomfru olivenolje, hvitløk og løk, og sautér under omrøring i 2–3 minutter. Tilsett ris, og krydre med litt salt og pepper. Kok i ytterligere et minutt, deretter tilsett vin og la det absorbere helt, ca. 30 sekunder. Tilsett omtrent 1 kopp kyllingkraft og rør. Skru ned varmen litt til medium. Rør ofte, og fortsett å tilsette en halv kopp væske hver gang væsken er helt absorbert, til risen har en kremet konsistens med litt tyggemotstand, etter ca. 22 minutter.
- 7Når risen er kokt til ønsket konsistens, fjern fra varmen og rør inn ost, persille og er