Vegetastuing Giambotta

Vegetastuing Giambotta

oppskrift på vegetable stew giambotta, en smakfull og sunn grønnsaksgryte fra italiensk tradisjon. perfekt som hovedrett for hele familien.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 4
hovedrett

Ingredienser

  • 1. 1/4 kopp ekstra jomfru olivenolje, pluss litt til å dryppe over
  • 2. 1 laurbærblad, fersk eller tørket
  • 3. 3 hvitløksfedd, 2 hakket, 1 hel knust med skallet
  • 4. 2 løk, skivet
  • 5. 2 store poteter, skrelt og hakket
  • 6. 1 aubergine, hakket
  • 7. 1 zucchini, hakket
  • 8. 1 rød paprika, renset og hakket
  • 9. Salt og pepper
  • 10. 1 boks (ca. 800 g) med ildrøstede hakkede tomater
  • 11. 1 kopp kraft, kylling- eller grønnsaksbuljong
  • 12. 1/2 kopp basilikum, revet eller hakket (10–12 blader)
  • 13. 4 skiver fullkornsbrød med sprø skorpe, ca. 2,5 cm tykke
  • 14. 1/2 kopp revet pecorinoost

Fremgangsmåte

  1. 11. Forvarm broileren.
  2. 22. Varm opp en middels stor suppekjele over middels varme. Tilsett ekstra virgin olivenolje, laurbærblad, hakket hvitløk og løk, og la det surre mens du forbereder resten av grønnsakene. Arbeid ved siden av komfyren og tilsett grønnsakene etter hvert som du hakker dem, i rekkefølge etter hvor lang koketid de har: poteter, aubergine, squash og paprika. Krydre med salt og pepper, dekk til og kok i 10 minutter, rør av og til. Fjern lokket og tilsett tomater og buljong, og kok i ytterligere 5 minutter for å varme opp. Slå av varmen og rør inn basilikum.
  3. 33. Grill brødet under broileren og gni det med knust hvitløk, deretter drypp over ekstra virgin olivenolje. Topp med ost og pepper, og sett det tilbake under broileren i 30 sekunder for å få osten til å bli gyllen. Server det hele-grain toast sammen med skåler med grønnsaksgryte.