
Sitronpuddingkake med hot toddy-saus
oppskrift på lemon pound cake pudding med varm hot toddy saus. en deilig dessert med sitrussmak og krydret saus, perfekt for kalde kvelder.
Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: middels
Total tid: 60 minutter
Porsjoner: 8
dessert
Ingredienser
- 1/2 pund smør, romtemperert
- 1 1/2 kopper sukker
- 6 egg
- 3 kopper mel
- 1/2 teskje bakepulver
- 1 kopp kulturmelk
- 1 spiseskje sitronskall
- 6 eggeplommer
- 1 sitron, revet skall
- 1/3 kopp sitronsaft
- 3/4 kopp sukker
- 6 spiseskjeer smør
- 3/4 kopp sukker
- 2 kopper halvt og halvt
- 1 kopp kremfløte
- 3 egg
- 2 eggeplommer
Fremgangsmåte
- 1Forvarm ovnen til 175 grader Celsius.
- 2Plasser smør i en elektrisk mikser. Tilsett sukker gradvis og bland godt. Tilsett eggene litt etter litt, og pisk etter hver tilsetning.
- 3Sikt melet og bland det med bakepulveret. Veksle mellom å tilsette melet og melkeblandingen i kaken, og rør godt sammen. Vend inn sitronskallet. Stek i en smurt avlang form i 1 1/4 til 1 1/2 timer. Ta ut av formen og avkjøl.
- 4Pisk eggeplommene godt. Tilsett sitronskall, sitronsaft og sukker over et dobbelkoker. Tilsett smør som er smeltet, og fortsett å røre. Kok til kremen dekker skjeen og tykner. Avkjøl.
- 5Løs opp sukkeret i fløten over lav varme. Pisk eggene og eggeplommene godt. Tilsett den varme fløten litt etter litt, mens du rører.
- 6For å montere:
- 7Smør en 23 x 28 cm stor bakeform lett. Skjær kaken i 0,6 cm tykke skiver. Legg kakeskivene i bunnen av formen og fordel halvparten av sitronkremen over. Gjenta med de to lagene, og hell over vaniljekremen. Stek i 30 til 40 minutter. Server med varm toddy-saus.
- 8Varm toddy-saus:
- 912 ss smør
- 102 2/3 kopper brunt sukker
- 118 ss sitronsaft
- 121 1/4 kopper bourbon whiskey
- 13Varm smøret i en stekepanne og rør inn brunt sukker og sitronsaft. Kok over middels høy varme, og rør av og til til det bobler. Tilsett bourbon og kok opp igjen. Ta av varmen og server.