Portobello-sopp-pizzabiter

Portobello-sopp-pizzabiter

oppskrift på deilige portobello mushroom pizza bites, perfekte som forrett eller snacks. enkel å lage og full av smak.

Vær den første til å vurdere denne oppskriften!
Vanskelighetsgrad: lett
Total tid: 25 minutter
Porsjoner: 4
forrett

Ingredienser

  • 4 portobellobeter, stilkene fjernet
  • 3 spiseskjeer ekstra jomfrolivolje
  • 2 hvitløksfedd, finhakket
  • Kosher-salt
  • 1/2 teskje tørket oregano
  • 1 skive hvitt brød, skorpen fjernet og revet i veldig små biter (ca. 1/4 tomme)
  • 1/4 teskje knuste rød pepperflak
  • 3 spiseskjeer oljebaserte soltørkede tomater, finhakket
  • 4 teskjeer tomatpuré
  • 2 unser lettmelket mozzarella, tynne skiver
  • 6 til 8 små basilikumblader, revet

Fremgangsmåte

  1. 1Forvarm ovnen til 220 grader Celsius. Kle et stekebrett med aluminiumsfolie.
  2. 2Rens sopphattene for gjeller med en skje, vær forsiktig så du ikke knekker hatten. Gni soppen inn med 2 spiseskjeer av oljen og halvparten av hvitløken. Strø over 1/2 teskje salt og 1/4 teskje oregano. Legg soppen med gjellene opp på det forberedte stekebrettet, og stek til den er mør, ca. 15 til 25 minutter. (Hvis soppen er tykkere enn 2,5 cm, vil den trenge lengre tid for å koke.)
  3. 3I mellomtiden, vend brødbitene i en middels stor bolle med resten av hvitløken, 1 spiseskje olivenolje, 1/4 teskje oregano, 1/4 teskje salt og rød pepperflak. Overfør dem til en middels stor stekepanne over middels varme, og rør til de blir gylne og sprø i kantene, ca. 5 til 6 minutter. Sett krutongene tilbake i bollen.
  4. 4Mens soppen fortsatt er varm, tørk den forsiktig med et papirhåndkle. Smør hver sopp med 1 teskje tomatpuré, jevnt fordelt, og legg på skiver av mozzarella for å dekke. Fordel soltørkede tomater og krutonger mellom de fire sopphattene, og sett dem i ovnen for å smelte osten, 4 til 5 minutter. Strø over basilikumblader.
  5. 5Del hver sopp i 4 til 8 biter, avhengig av størrelsen på soppen.